Д-р Душо Гавазов е новият кмет на община Мъглиж. Кандидатът

...
Д-р Душо Гавазов е новият кмет на община Мъглиж. Кандидатът
Коментари Харесай

Предварителни резултати: Кандидатът на ГЕРБ печели кметското място в Мъглиж

Д-р Душо Гавазов е новият кмет на община Мъглиж. Кандидатът на ГЕРБ печели още на първи тур, сочат предварителните резултати от протоколите на общинската изборна комисия.

Гавазов получава доверието на близо 2700 от към 4500-те гласоподаватели, взели участие в частичните локални избори. Втори е Златко Острешев от локалната коалиция „ Движение България на жителите, Движение 21 и Национална движение „Симеон Втори" “ с към 1300 гласа. Трета по резултат е Миглена Филипова от „ Българска социалистическа партия за България. Тя е получила близо 550 гласа.

Право на глас на частичните локални избори за кмет на община Мъглиж имаха към 10 000 гласоподаватели. Те можеха да гладуват в 15 секции. Изборният развой мина под знака на пандемията, като една от ограниченията за отбрана на здравето на гласоподавателите бе закупуването от локалната администрация на самостоятелни писалки за всеки от гласуващите. Бяха обезпечени също дезинфектанти и маски за членовете на комисиите и за гласоподавателите.

Окончателните резултати от изключителния избор за кмет на община Мъглиж ще станат ясно късно тази нощ или този понеделник.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР