Д-р Джеймс Хамблин не мие тялото си със сапун вече

...
Д-р Джеймс Хамблин не мие тялото си със сапун вече
Коментари Харесай

Лекар обяснява как се живее без сапун 5 години

Д-р Джеймс Хамблин не мие тялото си със сапун към този момент пет години, в опит да спести пари и време. Но по-важното съгласно него е, че по този начин разрешава на микробиома на кожата си да се развива ползотворно и естествено.
Д-р Джеймс Хамблин стартира плана си, когато за първи път се реалокира в дребен апартамент в Бруклин, с цел да се занимава с публицистика. В книгата си Clean, лекарят изяснява, че в случай че минимизирате къпанията разноските на семейството понижават. Ако се миете към 30 минути дневно, през целия ви живот за хигиенизиране ще отидат към две години от живота ви, споделя Хамблин. 
Но въпреки всичко задачата на опита му е обвързван с биологията. „ Правех доста неща, с цел да минимизирам дейностите в живота си и в това време започнах да уча микробиома на кожата “, сподели Хамблин в изявление за Today.
„ В микробиома на червата си имаме трилиони микроби, които живеят вътре в нас. Имаме ги и по цялата си кожа. Проведох опити, с цел да установя тъкмо какъв е смисълът на огромна част от хигиенизиращите дейности, които правим всекидневно. "
Вероятно сте чували за чудесата на чревния микробиом и по какъв начин той е обвързван с всичко - от здравето на червата до настроението ви. Съвсем неотдавна учените започнаха да се интересуват повече от микробиома на човешката кожа. Отдавна се знае, че хората, които се къпят прекомерно постоянно, повреждат личните си микробиоми и това може да докара до мощно съкращаване на евентуално потребни бактерии, които играят роля за здравето на кожата. Има научни доказателства, че положения като акне могат да бъдат частично породени от нарушение на нормалния микробиом на кожата.

Ще кажете - ами миризмата, какво става с нея, в случай че не се къпем? Хамблин проучил и този въпрос.
„ Кожата ми постепенно спря да се омазнява толкоз и към този момент получавах екземи и други кожни раздразнения доста по-рядко “, сподели той пред Guardian. „ Вярно, не ухаех на бор или лавандула, само че също по този начин и не миришех на лук и вкиснато, както преди, когато подмишниците ми бяха привикнали да бъдат измазани с дезодорант всеки ден. ”
Хамблин се отнася сериозно и към козметичната промишленост. Той напомня, че в Европейски Съюз над 1500 химикала, съдържащи се в продуктите за персонална хигиена, са неразрешени или лимитирани, до момента в който в Съединени американски щати този брой е едвам 11. За да показва това, той даже започва своя лична компания за грижа за кожата с мотото „ Menscare for Fucking Perfect Skin “, продавайки артикули, съдържащи съставки, определени съвсем случайно. 

И въпреки всичко би ли предложил на другите да последват метода на живот без душ?
„ Не съм тук, с цел да предлагам този метод на всеки. В доста връзки беше извънредно ", сподели той. „ Но също по този начин промени живота ми. "
Източник
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР