Д-р Димитров, детето е докарано от екип от град Рила

...
Д-р Димитров, детето е докарано от екип от град Рила
Коментари Харесай

Започва разследване: Има ли виновни за смъртта на 5-годишния Мирослав от кочериновското село Стоб

Д-р Димитров, детето е докарано от екип от град Рила без витални показатели- сърдена и дихателна активност. Съживявано е повече от 40 минути. Разпоредена е вътрешна инспекция, само че шефът на МБАЛ е убеден, че неговите екипи са работили безусловно правомерно. Как е признато в Рила, в какво положение го е видял дежурният доктор Вл. Пандев ще откриват проверяващите

По предварителна информация детето е докарано в МБАЛ Благоевград към този момент умряло. Тоест екипът,който го е поел, по негови данни, детето е било в клинична гибел, това разяснява през днешния ден пред публицисти шефът на МБАЛ Благоевград във връзка гибелта на 5-годишният Мирослав, докаран в Спешно поделение тази нощ с кола за спешна помощ и екип на Спешен център Рила.. "

Детето е нямало витални индикатори, нито сърдечна, нито дихателна активност. Веднага са стартирани реанимационни мероприятия, извикан е реанимационният екип на МБАЛ Благоевград, който също е подхванал дейности по вероятно възкръсване на детето повече от 40 мин. Обикновено една такава сърдечна реанимация се води не повече от 10 - 15 минути, само че за жалост нещата са завършили съдбовно още преди постъпване в МБАЛ Благоевград. Разпоредена е вътрешна комисия, която да проверява случая.

Д-р Димитров съобщи че няма терзания за неговия екип, защото е работил съответно, само че детето към този момент е било умряло при постъпване в болничното заведение. Като причина за гибелта, по предварителни данни, най-вероятно е аспирация, само че аутопсията ще даде главната причина за гибелта. Защо е докарано в МБАЛ Благоевград ще се откри от проверяващите служители на реда.

Грета Георгиева

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР