Д-р Дейвид Набаро, специален пратеник на Световната здравна организация по

...
Д-р Дейвид Набаро, специален пратеник на Световната здравна организация по
Коментари Харесай

СЗО: Ще има още варианти на коронавируса, но краят се вижда

Д-р Дейвид Набаро, специфичен делегат на Световната здравна организация по въпросите на COVID-19, съобщи, че вирусът ще сътвори доста сложна обстановка " най-малко " през идващите три месеца, само че " краят се вижда ".

" Опасявам се, че прекосяваме през маратон, само че няма по какъв начин да се каже, че сме в края - виждаме края, само че не сме там. И преди да стигнем до него ще има някои неравности. И не мога да ви кажа какъв брой тежки ще бъдат, само че най-малко мога да ви кажа какво чакам. На първо място този вирус продължава да се развива – имаме Омикрон, само че ще има и още разновидности. Второ той в действителност визира целия свят. И до момента в който здравните служби в Западна Европа съвсем се оправят в доста други елементи на света те са изцяло претрупани. И трето изцяло ясно е, че няма опция за огромни ограничавания в нито една страна, изключително в бедните страни. Хората просто би трябвало да продължат да работят и по тази причина пред политиците сега има някои доста сложни решения. Това ще бъде мъчно най-малко през идващите три месеца ", добави доктор Дейвид Набаро.

Запитан за догатката, че два или три пъти годишно може да има талази на ковид той добави, че методът, по който се държи този вирус, откогато го срещнахме за първи път е, че той се натрупва и по-късно се повишава много трагично, след което още веднъж се намалява и по-късно още веднъж се повишава на всеки три или четири месеца.

" Трудно е да се употребява държанието в предишното, с цел да се предскаже бъдещето. Животът може да продължи, можем да възстановим стопанската система в доста страни, само че просто би трябвало да имаме в действителност положителни проекти за справяне с вълните ", сподели още доктор Дейвид Набаро.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР