Д-р Десимира Миронова разказа повече за проблемите и профилактикатаНаблюдава се

...
Д-р Десимира Миронова разказа повече за проблемите и профилактикатаНаблюдава се
Коментари Харесай

Ендокринолог: Метаболитният синдром оказва влияние при бременността

Д-р Десимира Миронова описа повече за проблемите и профилактиката

Наблюдава се доста повишаване на % на хората, които имат затлъстяване и наднормено тегло, а затлъстяването е заболяване. То може да докара до редица затруднения и визира все по-голяма група хора. Това сподели ендокринологът доктор Десимира Миронова от болница „ Лозенец “, предава

Тя уточни, че метаболитният синдром е сложно заболяване, което е обвързвано и с психични проблеми, стрес и други Лекарят посочи, че покачването на килограмите за къс интервал от време е сигнал, че има проблем. Невъзможността за прочут интервал от време, макар опитите, да бъдат свалени килограми също е сигнал за проблем, уточни тя.

Д-р Миронова сподели, че инсулинът е хормон, който е с голям брой аспекти на деяние. Едно от тях е да има резултат върху функционалността на яйчниците. „ Инсулиновата устойчивост доста постоянно се асоциира с поликистозни яйчници, което е една от главните аргументи за репродуктивните проблеми при дамата “, сподели лекарят. Тя дефинира мастната тъкан като „ голям ендокринен пункт “, който създава голям брой хормони, които влияят върху естествената функционалност на тестостерона, добави тя.

Лекарят сподели, че лекуването на репродуктивните проблеми би трябвало да бъде мултисистемно, защото биохимичните връзки са доста съществени и комплицирани.

Д-р Миронова уточни, че храненето при бременността не би трябвало да бъде „ за двама “, а да се прави профилактика. Лекарят уточни, че е обикновено по време на бременност да се повишат 10-15 кг. По-нагоре към този момент става дума за патология, която може да докара до други проблеми и при майката и при детето, разясни тя. Лекарят сподели, че метаболитният синдром предшества бременността в по-голяма част от случаите.

Д-р Миронова разяснява и каква би трябвало да бъде профилактиката и лекуването при метаболитния синдром при бременност. Лекарят сподели, че е добре да се поемат към 1,5 л. вода.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР