Д-р Бранимир Кирилов е един от водещите имплантолози и орални

...
Д-р Бранимир Кирилов е един от водещите имплантолози и орални
Коментари Харесай

Д-р Бранимир Кирилов: Хората, които не се притесняват да се усмихнат и да се смеят, са по-здрави

Д-р Бранимир Кирилов е един от водещите имплантолози и орални хирурзи в България, както и индивидът, който стои зад построяването на една от най-иновативните и сполучливи дентални клиники в България - . Клиниката е една от първите въвели практиката експерти от разнообразни области на денталната медицина да са обединени под един покрив и повече от 18 години ползва най-модерните и новаторски способи за лекуване във всяка сфера на стоматологията. Разполага с техника на международно равнище, а от тази година може да се похвали с нов още по-модерен и комфортен интериор, с цел да се усещат пациентите удобно и оптимално релаксирани по време на престоя си. 

Д-р Кирилов, естетичната стоматология стана извънредно известна през последните години. Какво я прави толкоз привлекателна и по какъв начин тя трансформира живота на хората? 

- Смятам, че средствата на естетичната стоматология би трябвало да се употребяват рационално и не непременно. Когато при нас пристигна младо момиче с леко криви зъби, желаещо красиво подредени зъби, ние постоянно го съветваме да премине през ортодонтско лекуване, с цел да реализира мечтаната усмивка. В последните години има клатушкане в посока ненужни корекции. Не отхвърлям устрема към хубостта, той постоянно е съпътствал живота на човек, само че съм за това корекциите да се вършат рационално, съобразено с съответните потребности на пациента и неговите самостоятелни особености. 

Холивудската усмивка е станала знак на хубост и триумф в света на звездите. Как се разграничава от естествената усмивка и по какъв начин може да бъде реализирана посредством естетичната стоматология? 

- Холивудската усмивка в другите елементи на планетата има вариации. В Америка тя е равна на бели, равни зъби. В Европа е по-близо до естествените, добре подредени и не толкоз бели, зъби. В Япония, за привлекателна смятат усмивка, при която зъбите имат леки отклонения от симетрията. Красивата усмивка може да бъде реализирана както с ортодонтско лекуване с брекети или алайнери, по този начин и с бондинг, фасети или избелване. Всичко зависи от самостоятелните особености и потребности на човек. Винаги в процеса на обмисляне на лекуването, преди всичко се опитваме да разберем какво тъкмо е заданието на пациента. Важно е да вникнем в това от къде идва желанието му за тази смяна и какво си показва за краен резултат. Тази връзка с индивида и вярното разчитане на желанията му е основна за положителния краен резултат. Понякога отхвърляме желаните от пациентите операции, които считаме за непотребни. Имаме случаи, в които прибавяме спомагателни операции, с цел да реализираме стремежи резултат. Но в никакъв случай не вършим взаимни отстъпки с положителната процедура и с това кое е най-подходящото решение за красивата и здрава усмивка. 

В света на обществените медии каква роля играе усмивката? 

- Усмивката играе съществена роля в човешкото взаимоотношение. Тя е основна в връзката. Нейната липса постоянно вреди на обществения живот, общуването и това по какъв начин хората ни одобряват. В този смисъл е значимо да се усмихваме на събеседниците ни и на света към нас. 

Какво бихте споделили на хората, които се двоумят дали да потърсят помощта на изящен стоматолог? 

- Първият и главен въпрос е желаят ли да създадат въпросната промяна на усмивката. Ако желаят това, място за съмнения няма. Следващата значима стъпка е да изберат вярното място и експерт, при който да го създадат. Съвременната стоматология е минимално инвазивна, не вреди на зъбите и разполага с богат набор от средства, с който да реализираме усмивката, която желаем.



Каква е разликата сред бялата и розовата хармония в стоматологията и по какъв начин те въздействат върху образа на усмивката? 

- Бялата хармония е зъбът, а розовата е венецът. Хармоничната усмивка е положително взаимоотношение сред формата, размера, цвета, позицията на зъба и контура, и цвета на венеца. Зъбите би трябвало да хармонизират с характера на индивида и да са съобразени с самостоятелните особености на лицето му. При усмивка, би трябвало да се вижда една вярна част от зъба и тъкмо избрана част от венеца. Красивата усмивка дава самочувствие и бива оценена от всекиго. 

Защо фасетите станаха толкоз известни и какви прерогативи оферират те на пациентите? 

- Фасетите са един от мощните принадлежности на естетичната стоматология. Популярни са заради няколко аргументи. Първо, порцеланът от който се вършат фасетите най-добре имитира естествения зъб, тъй като той има с изключение на цвят и бистрота. Фасетата възвръща зъба с минимално инвазивен метод, което е атравматично за зъбите, запазвайки зъбната тъкан. Освен това, развиването на технологиите докара до опция фасетите да бъдат извънредно здрави, при доста огромна специфичност на материала. Здравината им е съпоставима с тази на естествените зъби. Всички тези качества вършат фасетите едно доста положително решение за промяна на усмивката. 

Как сте приспособили новите технологии и способи в естетичната стоматология? 

- Адаптирането на новите технологии и способи в естетичната стоматология става в няколко направления. Едната е това да ги имаме, т.е. да се влага в тях. Второто е екипът от експерти да бъде подготвен да работи с тях. Важно е да има тясно взаимоотношение сред двете. Всичко това би трябвало да бъде подчинено на индивида, разбирайки неговата характерност и логика на психиката. Използвайки технологиите вярно, можем да дадем стремежи резултат и той да е постоянен във времето. 

Какви са най-големите страхове на пациентите, когато става въпрос за смяна на усмивката? 

- Страховете на пациентите зависят от това какво са претърпели в предишното. Някои се опасяват да влагат в мечтаната усмивка, считайки че няма да получат стремежи резултат или пък могат да го имат на по-ниска цена. Други са имали крах от предходно лекуване, не са харесали зъбите си и се тормозят какво ще се получи при втория им опит. Хората към момента се опасяват и от това дали корекцията на усмивката не поврежда зъбите им. Все още съществува и митът, че фасетите не са продължително решение. Не би трябвало да забравяме, че нашето тяло е динамично. Възможно е след 50 години, въпреки и извънредно надеждни, фасетите да се деформират от придвижването на зъбите, само че в случай че са сложени вярно, тяхната издръжливост е доста огромна. Точно поради тези страхове е добре да заложим на клиника, която може да предложи сложно лекуване, съвременно съоръжение и опитни експерти във всяка сфера на стоматологията, под един покрив.



Обяснете процедурата " Бондинг " и за какви случаи тя е най-подходяща? 

- Процедурата " Бондинг " е подобаваща при леки козметични корекции на зъбите и за възобновяване на леки недостатъци, като отчупена част от зъба. 

Каква е ролята на здравословния метод на живот в естетичната стоматология? 

- Важно е да дадем формулировка на „ здравословен живот “. Често това, което считаме за здравословно, може да вреди по един или различен метод на здравето ни. Ще дам следния образец. Много хора считат, че потреблението на сокове от прясно изцедени плодове е потребна, само че не знаят, че те вредят извънредно мощно на зъбите им. Добрата хигиена и профилактика са част от здравословния метод на живот. Грижейки се за това постоянно да отстраняваме микробния биофилм от зъбите си, можем да предотвратим редица проблеми, свързани със зъбите и венците си в бъдеще. Осъзнавайки потребността от цялостна дентална грижа, сътворих профилиран център с фокус към професионалната хигиена на дъвкателния уред – . Смятам, че това е място, на което всеки може да се погрижи бързо и елементарно за здравето на усмивката си, като по този метод предотврати поява на затруднения и скъпоструващи дентални лекувания. Апелът ми е да се грижим за здравето на зъбите си, да бъдем умерени в храненето и ежедневната си интензивност, както и да се стремим да сме потребни на обществото. 

Защо е значимо пациентите да се извърнат към професионални клиники като , а не към бързи и евтини решения? 

- Обикновено бързите и евтини решения крият след себе си опасности и в случай че някой е подхванал този риск и няма затруднения, то той по-скоро е късметлия. Избирайки една лечебна методика, ние го вършим на база международния опит в лекуването на съответния проблем. Само тогава има предвидимост на лекуването. Важно е да знаем какво да чакаме на петата или десетата година от лекуването. Практикуването на предвидима методика изисква време, тъй като лекуването е обвързвано с биологични процеси. Бързото лекуване на зъби опонира на положителната процедура, тъй като някои биологични процеси не могат да бъдат прескочени. 

Защо здравите зъби и красивата усмивка са основни за цялостното ни здраве? 

- Болните зъби вредят на здравето ни, чрез бактерии, които могат да увредят сърцето, бъбреците, разнообразни жлези с вътрешна секреция и водят до автоимунни процеси. Лошите зъби утежняват и храненето, а от там и храносмилателната система. Така повреждаме и имунната си система и цялостното си здравословно положение. Освен това, когато хората не се тормозят да се смеят, това чисто психически, основава по-здрави човеци. 
 

През целия месец ноември консултациите за естетична стоматология ще бъдат безвъзмездни! Може да запишете своя час за безвъзмездна консултация в  на тел.: 02/4738798

Последвайте канала на

(в материала има продуктово позициониране)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР