Д-р Аспарух Илиев е експерт по ваксините и специалист по

...
Д-р Аспарух Илиев е експерт по ваксините и специалист по
Коментари Харесай

Д-р Илиев: В България всеки се интересува единствено и само как да направи пари в тази криза

 Д-р Аспарух Илиев е специалист по имунизациите и експерт по инфекции на мозъка към университета в Берн. Той е прочут на необятната общност у нас с множеството си изявленията за нуждата от имунизациите и контрола над Covid пандемията.

Д-р Аспарух Илиев е основен воин в “Нашият ден “ по БНР.

“Самото ми включване в полемиките за имунизациите стана много инцидентно. В интервала 2013-2014 година бях работил към Немската организация по имунизациите. Мой другар, който работи във Франкфурт, ме беше помолил да споделя вижданията си за имунизациите.

Направих това в границите на няколко известия към мои другари, които по един или различен начин бяха споделени и започнаха малко повече хора да ме четат и няколко публицисти се свързаха с мен. Така, без да желая, започнах да играя известна осведомителна роля.

Когато приключих медицина 2001 година, отпътувах съвсем незабавно за Германия, няколко месеца след завършването си. Винаги бях с едно възприятие, че заминавайки от България толкоз бързо, оставих нещо незавършено за страната и за моята татковина, която ми е дала обучение. Усещането, че с нещо съм задължен, стана доста мощно.

И в този момент в тази Covid обстановка получих чувството, че информацията, която мога да дам, би могла да бъде едно мъничко връщане назад, възнаграждение на това мое обвързване. "

" Винаги съм бил на мнение, че човек би трябвало да пробва и да приема по-голямото предизвикателство. Пътят ме води в Германия. Един от детайлите също беше, че за жалост в България в доста области на медицината става дума за едно, колкото и неприятно да ми е да го кажа – кастово занятие.

Много постоянно хора, които имат лекари в фамилията, имат много по-лек път от други. Още със завършването ми 2001 година непрестанно чувах от доста места –  “Не ни крадете занаята “, “Не стойте тук “ – безусловно ни гонеха. Ситуацията сега не е изключително друга. Независимо какво се приказва сега по медиите, че “няма лекари и няма младо потомство “.

Има прелестни лекари, има прелестно младо потомство, само че в системата има един вътрешен нарцисизъм, един детайл на – “моето си е мое и не го пипай “, който не е присъщ за модерната медицина.

Имах диалог с мой доста добър другар, доктор в България. Говорейки за рецесията с вируса, аз му споделих – " Добре де, няма ли нашето съсловие да реагира най-сетне, обстановката е сериозна “. Той се усмихна и ми сподели – “Голям мечтател си, всеки сега се интересува само и единствено по какъв начин да направи пари в тази рецесия. “

На първа линия има сътрудници, които си разсипват здравето сега. Това са сътрудници, които дават всичко от себе си. Отвъд тях има други ангажирани хора, които две години не са взимали един ден отмора. Около тези хора има една каста, категория, която прави работата им комплицирана, които, жестоко казано, паразитират на гърба им. И ми е доста мъчително в действителност за тези отдадени сътрудници. "

" Не бих могъл да се подкупвам. Не се наскърбявам, само че изключително в последните месеци ми споделят – " Кой ти заплати " и “Колко хонорар взимаш, с цел да приказваш за имунизациите “. Възпитан съм от моето семейство да не върша взаимни отстъпки с правилата си. "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР