Д-р Антъни Фаучи, водещият епидемиолог на САЩ, заяви, че не

...
Д-р Антъни Фаучи, водещият епидемиолог на САЩ, заяви, че не
Коментари Харесай

Главният епидемиолог на САЩ не е говорил с Тръмп 2 седмици

Д-р Антъни Фаучи, водещият епидемиолог на Съединени американски щати, съобщи, че не се е срещал или разговарял с американския президент Доналд Тръмп от две седмици, заяви CNN.
Фаучи, шеф на Националния институт по алергия и инфекциозни заболявания, добави, че контактите му с президента доста са се разредили. За последно те са се видели на 18 май, когато Тръмп предложения Фаучи да даде експертно мнение по време на телеконференция. Работната група за ковид в Съединени американски щати за последно се срещна на 28 май, а последният брифинг за медиите беше на 22 май.
Новината, че двамата не си поддържат връзка от две седмици, идва през сериозен интервал в реакцията против ковид в Съединени американски щати, защото всички 50 щата са облекчили ограниченията за обществено разграничаване, макар че смъртността продължава да нараства. Към днешна дата над 1,8 милиона американци бяха се заразили с вируса, а над 105 000 са умрелите, демонстрират данни на университета " Джонс Хопкинс ".
През цялата пандемия Фаучи беше един от редките източници на откровена информация от коронавирусната група на Белия дом, държейки се твърдо понякога към прекомерно оптимистично настроения президент. Това се видя ясно предходната седмица, когато той прикани за внимателен метод за обновяване на естествения живот в Съединени американски щати и прикани американците да носят маски за лице на обществено място - мнения, които опонират на натиска на Тръмп за бързото връщане на Америка към естественото ѝ положение, разяснява CNN.
Но готовността му да опровергае Тръмп докара до непрекъсната рецензия от съдружниците на президента в консервативните медии и подхрани въпросите за работните връзки на двамата. През април закостенял коментатор прикани Фаучи да бъде уволнен, откакто сподели в изявление за CNN, че може да се направи повече, с цел да се предотврати разпространяването на ковид.
Още: " НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 2 юни "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР