Д-р Александър Мясников е медик и телевизионен водещ, който се

...
Д-р Александър Мясников е медик и телевизионен водещ, който се
Коментари Харесай

Д-р Мясников предупреди: НЕ докосвайте това лекарство, ако пипнете Омикрон! Ето какво да пиете у дома:

Д-р Александър Мясников е доктор и ефирен водещ, който се употребява с изключителна известност в родната си Русия. Той постоянно дава простички препоръки по какъв начин да се предпазим от болести и по какъв начин да засилим имунитета си по натурален път. Сега лекарят изброи ограниченията, които би трябвало да се подхващат при разкриване на първите признаци на омикронния вариант на ковид.

Лекарят означи, че новият вариант на COVID-19 е извънредно инфектиран.

Според него разновидността провокира клинични прояви на остро респираторно заболяване.

В същото време, както посочи Мясников, затрудненията са доста по-рядко срещани при омикрон, в сравнение с при други варианти на ковид.

„ Всички ще се разболеем от Омикрон по един или различен метод – някой безсимптомно, различен киха и кашля “, сподели той.

Специалистът посъветва да не се притеснявате доста поради високата температура. „ Вирусът стопира да се възпроизвежда при температура от 38 градуса и повече “, сподели той. На всички, които не понасят такава температура, Мясников предлага приема на парацетамол.

Той напомни, че дневната доза от това лекарство не би трябвало да надвишава три грама. Ако при потребление на този антипиретик температурата остане същата, това е причина за консултация с доктор.

Телевизионният водещ предизвести и за използването на аспирин, волтарен, ибупрофен, нурофен и други нестероидни противовъзпалителни средства. Според него тези медикаменти провокират доста странични резултати и са изключително рискови за деца, бременни дами и възрастни хора. Ако обаче използването на тези медикаменти не може да бъде избегната, то в това време те би трябвало да стартират да одобряват медикаменти, които защищават стомашната лигавица, означи лекарят.

При хрема Мясников предлага изплакване на носа със солеви разтвори. Както посочи лекарят, те могат да бъдат закупени в аптека или приготвени вкъщи – прибавете половин чаена лъжичка сол към чаша преварена вода. „ Ако решите да прибягвате до вазоконстрикторни капки, имайте поради, че те бързо провокират пристрастяване и не би трябвало да се употребяват повече от три до пет дни “, предизвести експертът.

Таблетки за смучене, както и хлорхексидин и мирамистин, ще оказват помощ за облекчение на болката и възпалено гърло, добави лекарят. В същото време Мясников прикани да не приема антибиотици без лекарско наставление. Той изясни, че тези медикаменти са ефикасни единствено при бактериални болести и са безполезни при вирусни инфекции. Освен това, заради неправилна приложимост на тези медикаменти, пациентът може да развие устойчивост към тях, сподели той.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР