Д нес се проведоха предсрочните парламентарни избори за съставяне на

...
Д нес се проведоха предсрочните парламентарни избори за съставяне на
Коментари Харесай

Избори 2021 – II част: Вижте първите резултати

Д нес се организираха предварителните парламентарни избори за сформиране на 46-то Народно заседание. Вотът беше плануван с декрет на президента Румен Радев на 12 май.

Както е по регламента на ЦИК медиите през целия ден нямаха право да демонстрират планирани резултати. В 20.00 ч. излязоха и резултатите от EXIT POLL*, които демонстрират подреждането на партиите.

Ето и цифрите от „ Галъп Интернешънъл” за NOVA:

ГЕРБ/СДС – 22,1%

ИТН – 21,5%

Българска социалистическа партия – 15,1%

Демократична България – 13,7%

Движение за права и свободи – 12%

Изправи се! Мутри вън – 4,8%

Възраждане – 3,3%

Българските патриоти – 3,2

Ето и цифрите от „ Тренд” за NOVA:

ГЕРБ/СДС – 23,6%

ИТН – 23%
Българска социалистическа партия – 14,4%

Демократична България – 13%

Движение за права и свободи – 8,9%

Изправи се! Мутри вън – 4,9%

Българските патриоти – 3,1%

Възраждане – 2,8%

До тези избори се стигна откакто 45-ия парламент не съумя да излъчи държавно управление ,

откакто мандатът, връчен от президента беше върнат три пъти. Това наложи разпускането на Народно събрание и назначението на служебно държавно управление.

EXIT POLL* е допитване до гласоподавателите за техния избор незабавно откакто те изоставен изборните секции. Тези експресни изследвания се вършат нормално от наети от медиите социологически организации, с цел да бъдат получени ранни индикации за развоя на резултатите в изборния ден.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ-->.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
1 коментар Иван седи пред къщата си ошашавен. Съсед го пита: - Какво е станало? - Даже не знам по какъв начин стана! Ключовете от гаража са в къщата,… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниПървоначално след хоспитализацията е имала положителни равнища на кислородЛеа Сейду е една от огромните звезди на тазгодишното издание на фестивала в КанПо данни на Световната здравна организация всяка година от малария по света умират над 400 000 души, главно децаКаква е тайната на изумителната форма на " най-красивия зарзават "?Себастиан Курц и приятелката му ще стават родителиФакти от живота на английския милиардер Ричард БрансънЦИК коментира по какъв начин да гласуваме с машинаВ Сингапур дъвките са неразрешени през 1992 година, с цел да се поддържат улиците чистиТолкова сме привикнали с обичаните си кралски двойки и ни е мъчно да си представим, че преди сватбата са имали и други връзкиЧесто се е търгувало с тях, а от време на време са били по-ценни и от злато15-годишният Самир е мъртъв. Паднал е в пердах на фронта. Като доста други деца бойци в Йемен. В тази унищожена страна израства едно потомство деца, които от дребни се учат да вземат решение спорове с оръжие в ръкаДнес се създават изборите за 46-о Народно заседание. Какво споделиха политиците, откакто гласоподаваха?В някои секции ЦИК реши да спре машинното гласоподаване и да се премине към книжен вотСпоред водещия немски доктор Петер Хайнц тези, които не са се ваксинирали, са заплаха за обществото и не би трябвало да имат същите свободи като ваксиниранитеЗаради нея някои устройства няма да могат да употребяват новата платформаНовият Peugeot 9Х8, с който компанията ще се включи в надпреварите за устойчивост през 2022 година, впечатлява с аеродинамика и неналичието на задно крило.От мрежата Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР