Д нес на 88-годишна възраст почина френският актьор Жан-Пол Белмондо,

...
Д нес на 88-годишна възраст почина френският актьор Жан-Пол Белмондо,
Коментари Харесай

Почина френската легенда Жан-Пол Белмондо

Д нес на 88-годишна възраст умря френският артист Жан-Пол Белмондо, заяви неговият юрист, представен от AFP.



Белмондо, който за първи път става прочут като част от френското кино придвижване "Нова вълна " с филми като "Без мирис " на Жан-Люк Годар, само че реализира именит статус като артист в 80 кино лентата в доста жанрове, в това число комедии и трилъри.



Белмондо се ражда в парижкото предградие „ Ньой сюр Сен” в фамилията на ваятел. Не се представял добре в учебно заведение, само че обичал бокса и футбола. До някъде върху учението му се отразил и развода на родителите му. После приключва парижката Консерватория с профил трагично изкуство.

Още ненавършил 27 години Жан-Люк Годар му поверява основна роля във кино лентата „ До финален дъх”.

Голяма част от кариерата му минава в съперничевство с друга звезда на френското кино – Ален Делон. Двамата вършат дружно два кино лентата - „ Борсалино” (1970) и „ Бащи трепачи” (1998).

До средата на 80-те облиците на героите на Белмондо са основно смели авантюристи или цинични герои. Филмите му са изпълнени с рискови каскади, които за разлика от доста свои сътрудници съвсем постоянно извършва самичък. Сериозните му функции се отличават с трагична дълбочина, а комедийните му са оцветени с автоирония и тънък комизъм. С напредването на възрастта Белмондо се концентрира в работата си в театъра, където също реализира огромни триумфи.

През 1953 година Белмондо се дами за Елодия Константин, от която има три деца. През 1966 година след спекулация с Урсула Андрес, разкрита от пресата, Белмондо и Елодия се развеждат.

През 1989 година на Откритото състезание на Франция Белмондо се среща с Натали Тардиве, за която се дами през 2002 година На 13 август идната година се ражда и четвъртото му дете - Стела.

На 8 август 2001 година по време на отмора в Корсика Белмондо получава мозъчен инсулт, в резултат на който се сковава дясната половина от тялото му и той губи говора си. Надарен със мощна воля, Белмондо се възвръща от инсулта и шест години по-късно се завръща на сцената с кино лентата „ Мъж и куче”.

French actor Jean-Paul, one of the biggest stars of the country's postwar cinema, has died aged 88, his lawyer told AFP on Monday
— AFP News Agency (@AFP) Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
4 коментара В супермаркета има маркетингово изследване: - Извинете господине, Вашето котенце би ли си купило " Уискас "? - Моето котенце би си купило " Лексус ", но добре, че… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.Последни„ Политико “: Лондон подготвен с проект за деяние при гибелта на кралица Елизабет IIСлучаен минувач се опитал да се притече на помощ на дамата, само че и той бил атакуванДесетки коли се озоваха в дълга опашка от чакащи коли " Безусловно имаме потребност от образеца, по който се е осъществил българският блян ", споделя водачът на " ИТН " Какво поучават експертиЗрителите ще станат очевидци на завладяващото начало на третия сезон довечера от 22:30 ч. по NOVAПредстои районният съд в София да заседава по настояването на прокуратуратаКога водоподаването ще бъде възстановеноКакви поздрави бяха отправени към българите по случай днешния празникВ комедията си повдигат въпроси за творчеството и изкуството, и основателите на кино лентата не са желали да обидят никогоТой се опитал да напусне страната " Последната цитадела на вражеските наемници е изцяло завладяна ", съобщи представителят на талибанитеЧестит празник!Какви са данните за последното денонощие. Вижте и няколко от новините по светаРешението
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР