Д есет песни се класираха на финала на певческия конкурс

...
Д есет песни се класираха на финала на певческия конкурс
Коментари Харесай

Музикални издания: Балканските страни от бившия източен блок претърпяха поражение на Евровизия

Д есет песни се класираха на финала на певческия конкурс "Евровизия ". Първата полуфинална вечер се организира нощес в Ротердам, оповестяват профилирани музикални електронни издания.

От показаните общо 16 песни, на финала отиват Азербайджан, Белгия, Кипър, Израел, Литва, Малта, Норвегия, Русия, Украйна и Швеция. Отпадат Ирландия, Австралия, Република Северна Македония, Словения, Хърватия и Румъния.

Наблюденията от първата полуфинала вечер демонстрират, че от представилите се пет балкански реализатори, едвам един минава на финала и то балканска страна от по този начин наречения западен блок - Кипър, до момента в който участниците от балканските страни от някогашния източен блок не се класират - Румъния и три някогашни югославски републики.

Три страни, отговарящи на критерия за разнообразие, също отиват на финала - Швеция, Малта и Израел. Класира се и ария, отдадена на учебния тормоз - тази на Норвегия. На финала отиват всички представители на някогашния руски блок, явили се в първата полуфинална вечер - Азербайджан, Русия и Украйна.

От класиралите се песни баладите са малко - Швеция, Норвегия и Белгия, до момента в който останалите са преобладаващо танцувални, било то диско, латино, ориент, рап, темп енд блус или електропоп.

България е във втората полуфинална вечер на следващия ден (20 май).

Виктория Георгиева ще показа своята ария "Growing Up is Getting Old ".
 Виктория Георгиева
Тогава ще се показват и още няколко балкански страни - Гърция, Сърбия и Албания.

Директно на финала по правилник отиват страната хазаин Нидерландия, плюс Англия, Италия, Франция, Германия и Испания.

Финалът е в събота (22 май).
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР