Д есет дни след въвеждането на новите, по-строги мерки срещу

...
Д есет дни след въвеждането на новите, по-строги мерки срещу
Коментари Харесай

Нощни проверки в заведенията заради мерките

Д есет дни след въвеждането на новите, по-строги ограничения против COVID-19 протестът против вечерния час от множеството заведения продължава. Това откриха при взаимна инспекция инспектори от Столичната полиция и здравните управляващи.

С патрулиращите екипи беше и екипът на. Какво видя камерата на малкия екран:

Проверяващите обходиха осем заведения по сигнал. Едно от тях беше санкционирано, а други две получиха покана за връчване на акт, защото не беше открит шеф.

"Все отново сме на открито, не сме затворени. Времето е прелестно и мисля, че няма проблем ", сподели клиентът Деси Харизанова.

Проверките смутиха част от клиентите на един от питейните заведения в София и те си потеглиха. Други като Поля и Димитър занапред седнаха за по пиво.

"Дали ще стоим от 18.00 до 22.00 ч. или от 23.00 ч. до 03.00 ч. - разликата не е доста огромна. Много младежи са виновни. Искаме да живеем обикновено. Затова сме се ваксинирали ", сподели клиентът Димитър.

Патрулиращият екип продължи обиколката си по най-оживената улица - пешеходната зоната на бул. "Витоша ".

"Това е въпрос на гражданско непокорство. Няма смисъл да се затварят заведения, а хората да се струпват някъде другаде ", твърди Ричард Алибегов, ръководител на БАЗ.

Санкциите за нарушителите са от 300 до 2000 лева според дали ще се санкции шефа на заведението или на компанията.

Междувременно Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията реагираха остро на оставането на министрите на опазването на здравето и туризма.

Емил Коларов от Сдружението на заведенията споделя пред, че в Плевен ще има митинг, а демонстрациите няма да спрат до оставките на двамата министри. Той дефинира решенията им като несъответстващи.

По думите му е неистина, че има обезщетения.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР