Д ържавният глава Румен Радев връчи третия проучвателен мандат за

...
Д ържавният глава Румен Радев връчи третия проучвателен мандат за
Коментари Харесай

Румен Радев връчи третия проучвателен мандат за съставяне на правителство

Д ържавният глава Румен Радев връчи третия изследователски мандат за сформиране на държавно управление. На „ Дондуков” 2 досието получи третата по бройка парламентарна група – „ Българска социалистическа партия за България”.

„ Избрах да връча мандата на Българска социалистическа партия, тъй като партията изповядва полезностите независимост, взаимност. Българска социалистическа партия запази неприкритост и диалогичност при досегашните старания за сформиране на кабинет, само че най-важната причина са хилядите почтенни социалисти, които познавам”, сподели Радев.

>

„ Разбираме отговорността, която поемаме сега. Знаем, че България е изправена пред тествания и ще поставим всички старания да съставим постоянен кабинет с болшинство в Народното събрание, което да предприеме ограниченията за промяна и смяна на досегашния модел на управлени, съобщи Корнелия Нинова.

Лидерът на левицата Корнелия Нинова заяви в четвъртък, че Радев е избрал да даде последния късмет за постоянен кабинет в ръцете на социалистите.

От „ Има подобен народ” към този момент оповестиха, че няма да поддържат нито една политическа мощ, която получи президентската директория. Ако и този път опитът за постоянен кабинет се провали, президентът ще разпусне 46-ото Народно заседание и ще насрочи трети следващи парламентарни избори.

Какви бяха мненията на партиите преди връчването на третия мандат

Христо Проданов от Българска социалистическа партия съобщи, че за тях е неприемливо на прага на бежанска вълна, здравна, обществена и икономическа рецесия, "да хвърлим страната още веднъж в избори ".

"Все отново, в случай че другите не мислят като нас и не го осъзнават, евентуално ще се отиде на избори ", съобщи той.

По думите му с изключение на към Има Такъв Народ, левицата би трябвало да откри пътя и към другите две партии.

"Така че в действителност да се получи това, за което всички говореха, че желаят – смяна. В тази връзка ние сме безусловно решени доброжелателно и почтително да подходим към останалите партии – да ги поканим на диалози и по-късно да проведем обща среща, с цел да обсъдим целите. Осъзнаваме нашата тежест ", разясни депутатът.



Заместник-председателят на ПГ на "Има подобен народ "

Филип Станев разяснява, че още преди няколко дни Слави Трифонов е декларирал позицията на партията. "Казусът е повече от явен, мандатът отива в Българска социалистическа партия, а ние няма по какъв начин да съставим кабинет с тях в действителност ", съобщи Станев.

По думите му, това с диалозите са две разнообразни неща. Той напомни, че когато Има Такъв Народ са пробвали да сформират кабинет, Българска социалистическа партия са се отзовали на диалози. В политическото другарство с изключение на всичко останало има и известна доза дипломация. Т.е. едни диалози не биха нито навредили, нито биха трансформирали по някакъв метод посоката на деяние на Има Такъв Народ, сподели Станев. На въпрос дали се върви към нови избори, той отговори: "От позиция на нашата позиция, да ".

Председателят на ПГ на "Демократична България "

Христо Иванов сподели, че занапред ще преценяват дали изобщо да отидат на диалози с Българска социалистическа партия. Относно връчването на третия мандат на Българска социалистическа партия, той разяснява: "Питам се при ясните ограничавания на "Демократична България " каква е концепцията ". Всички знаят каква е нашата позиция. Демократична България поредно настояваше да се търси някаква формула преди взимането на това решение, уточни Иванов.
Ние сме демократична групировка, окончателното решение по предлагането за министър председател, за държавно управление, ще бъде взето от нашите групови органи, сподели ръководителят на ПГ на Демократична България. И добави, че решението дали ще се включат в диалози с Българска социалистическа партия също ще бъде взето от груповите органи. По думите му би трябвало да се реши дали въобще има място за това.



Съпредседателят на „ Изправи се БГ! Ние идваме!” Николай Хаджигенов разяснява, че ще вземат участие във всички диалози.

„ Ние положихме началото на този вид политическо говорене едни с други. За страдание не е достатъчно”, сподели той.

И добави:„ Ходът на президента е забавен. Едни и същи хора настъпват една и съща мотика всякога. Няма по какъв начин да постигнеш друг резултат, правейки едно и също нещо. Най-вероятно сметката няма да излезе. Политическият натурализъм изисква тъкмо това – правене на сметки предварително”.



Депутатът от ГЕРБ Тома Биков разяснява, че

ще отидем на още едни предварителни избори по време на четвърта вълна на COVID-19 и стопански разтърсвания.

"Цената за това няма да бъде платена от Румен Радев, а от всички българи ", сподели той.

И добави, че даже да бъдат поканени на диалог, няма да вземат участие.

"В предния мандат се опитвахме да предотвратим това, което се случва в този момент, а точно - два поредно провалени Народното събрание. Един парламент е провален, когато не може да излъчи ръководство. Това ще се случи още веднъж. А за какво Румен Радев даде мандатът на Българска социалистическа партия е напълно различен въпрос, на който той би трябвало да отговори. При състояние, че имаше поръчки от други партии, че няма да поддържат държавно управление на Българска социалистическа партия, беше разумно президентът първо да беседва с всички тях. В случая той даде жертван мандат на левицата ", счита още Биков.


Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
10 коментара Двама служители на реда стопират автомобил, каран от пийнал поп. - Отче, да не си пийнал? - Мдааа... - Ще плащаш ли санкция? - Мнеее... - Тръгвай… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниСериозно потърпевшите са 150 души, само че над 1300 е общия брой на раненитеЦентърът CAM класира компанията пред Daimler и Tesla.Времето е съобразено с позицията на планетата и галактическата радиацияПарламентарната комисия за надзор над службите одобри на първо четене и двата плана за промени в Закона за НСОЕвропейската прокуратура се заема с договорите за доставка на апарати за белодробна вентилация, респиратори, персонални защитни средства, дезинфектанти и лекарствени продуктиГенералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг осъди двойния гибелен атентат край летището в КабулТе към този момент се намират на несъмнено място в европейска страна на път за БългарияГероите на Киану Рийвс и Кари-Ан Мос не се познават и не помнят събитията от предходните три кино лентата от поредицатаТрейлърът на " Спайдърмен: Без път към дома " изтече в интернетНeйният мaжopитapeн coбcтвeник e зaтвopил кpъг oт финaнcиpaнe oт Cepия CДванайсет американски военнослужещи са починали при днешното бомбено нахлуване край летищетоМежду 400 и 700 военнослужещи със съответната екипировка и техника ще бъдат изпратени на българо-турската и българо-гръцката граница поради нараствания миграционен натискТестването в учебно заведение е записано като целесъобразна мярка в Насоките за образование в изискванията на изключителна епидемиологична конюнктура в училищатаДжихадизмът е пуснал метастази, групировките са както по-многобройни, по този начин и с по-добро географско систематизиране Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР