Д а се наподобят условията за живот на Земята изглежда

...
Д а се наподобят условията за живот на Земята изглежда
Коментари Харесай

Заради тази химическа реакция на Земята може би сме сами във Вселената

Д а се наподобят изискванията за живот на Земята наподобява относително просто на пръв взор – нужни са земя, слънце, вода и въздух. Само че не е толкоз просто. Сама по себе си комбинацията от тези три фактора няма да е задоволителна.

Сложните форми на живот на Земята са подвластни от кислорода в атмосферата, защото това е единственият метод да си набират задоволително сила. А кислородът зависи от фотосинтезата. Само че тя е много внимателен развой.

Превръщането въглеродния диоксид и водата в глюкоза се нуждае от задоволително светлина, с цел да се реализира химическата реакция, без звездната радиация да унищожи самите живи кафези.

Тоест са нужни набор от условия – несъмнено равнище на гравитация, която да разреши атмосфера с точните дебелина и компактност. Магнитно поле и озонов пласт, които да защитят живота от звездните ветрове. Определено разстояние сред звездата и планетата, както и несъмнено равнище на активност на звездното греене.

Нов разбор на известни екзопланети разкри, че сходни на Земята условия са доста по-редки, в сравнение с се смяташе до момента.

Учените са се фокусирали върху факторите, нужни за фотосинтеза и засищане с О2, които биха разрешили образуване на комплицирана биосфера като съществуващата на Земята.

Проучването е оповестено през днешния ден в.

Броят на доказаните планети в нашата лична вселена Млечен път към този момент наброява хиляди. Предполага се, че евентуално са милиарди.

Но планетите, които попадат в по този начин наречената обитаема зона – на уместно разстояние от подобаваща звезда и с подобаваща температура на повърхността, която разрешава съществуване на течна вода, са доста редки.

В момента са известни единствено шепа такива скалисти, евентуално обитаеми екзопланети.

Новото проучване обаче демонстрира, че на нито едно от тях не съществуват теоретичните условия за поддържане на сходна на Земята биосфера чрез „ кислородна” фотосинтеза.

Само една от тези планети се приближава до нужните равнища на звездно греене - Kepler − 442b. Тя е скалиста. Около два пъти по-голяма от Земята. Обикаля към умерено гореща звезда и се намира на почти 1200 светлинни години от Слънцето.

Проучването преглежда в детайли какъв брой сила получава планетата от близката звезда и дали живите организми ще могат дейно да създават хранителни субстанции и молекулярен О2 - двата съществени детайла за комплициран живот, както го познаваме.

Чрез пресмятане на количеството фотосинтетично интензивно лъчение, което планетата получава от своята звезда, екипът учени от Неаполитанският университет „ Федерико II” и астрономическата обсерватория в Каподимонте, откри, че въпросната звезда, чиято температура е към два пъти по-ниска от тази на Слънцето, не може да поддържа сходна на земната биосфера, защото не обезпечава задоволително сила в верния диапазон на дължини на вълните на светлината.

Кислородната фотосинтеза теоретично би била допустима, само че такива планети няма по какъв начин да поддържат богата биосфера.

От друга страна звезди, които са доста по-ярки и излъчват повече радиация от Слънцето, нормално изгарят много по-бързо, което не дава задоволително време за създаване на комплицирани форми на живот.

Космическият телескоп „ Джеймс Уеб” (JWST), който би трябвало да наследи „ Хъбъл” по-късно тази година, ще имат чувствителността, нужна за наблюдаване на по-далечни планети и звезди, хвърляйки още светлина върху нужните предпоставки за образуване на извънземен живот.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара - Скъпи, помниш ли, че когато ти беше зле, ти направих чорба? - Не, скъпа, ти първо ми направи чорба, а след това ми стана зле! Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниПътната карта е документът подписан в средата на 2017 г.Планът за справяне с пандемията е основан на разбор на Националния център по публично здраве и разбори (НЦОЗА)От Асоциацията на задграничната преса в Холивуд се борят да реформират авторитетните, само че наранени от абсурда призовеПесков: Световна война сега е невъзможнаКакво декларират от Асоциацията за отбрана на потребителитеМакедония единствено да удостовери обстоятелството, че езикът е кодифициран през 1945 г.Това заяви Мария ГабриелСлед няколко дни на рекордно високи температури, популацията на село Литън трябваше да напусне домовете сиТестът никога не би трябвало да се прави от хора, страдащи от фоточувствителна епилепсияА1 дава достъп до 5G ULTRA и обновените проекти ONE и UnlimitedОбвиняемият направил 922 заплащания с дебитната картаИзвършителят е наранил и себе си, настанен е в болницаКъм момента са разпитани всички участници в управлението на полетаПламъците бушуват край Стара ЗагораГермания не е дала позволение за произвеждането на избори в две изборни секцииСпоред обвиняването, Франко подтиквал учениците си да се показват в откровени секс сцениОт мрежата Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР