Cybertruck, първото начинание на Tesla в света на пикапите, имаше

...
Cybertruck, първото начинание на Tesla в света на пикапите, имаше
Коментари Харесай

Колко от проблемите на Tesla Cybertruck са реални и колко – clickbait?

Cybertruck, първото начинание на Tesla в света на пикапите, имаше сложен старт в живота след първото си показване през 2019 година Тогава неговите „ предпазени от строшаване “ прозорци не съумяха да спрат хвърлена по тях железна топка. Имаше доста отчети за дефекти в дизайна и механични повреди.

Докато някои недоволства се оказаха учредени на същински проблеми, други се оказаха не толкоз съществени, колкото се смяташе в началото. Нека да разгледаме някои от най-известните проблеми на Cybertruck. Материал на carbuzz.

Проблем с педала на газта: действителен

Един от главните проблеми, които засягат Cybertruck, е неизправният педал на газта. Той може да се заклещи, което води до рисково, неконтролируемо транспортно средство. Проблемът стартира още преди първите камиони да бъдат доставени в новите им домове. Някои бъдещи притежатели на Cybertruck получават съобщение от Tesla, от време на време ден преди предстоящата доставка, с което ги осведомят за закъснение на идването на камиона.

В последна сметка стана ясна повода за прекъсването на доставките за една седмица. По време на сглобяването на Cybertruck за слагането на капака на педала на газта върху педала е употребена сапунена смазка, заради което той е податлив да се размести.

Това би могло да докара до две еднообразно рискови обстановки. Педалът на газта да се заклещи в състояние „ включено “ или разхлабеният похлупак на педала да се заклещи под спирачния педал, което прави невероятно намаляването на скоростта.

Макар че в началото сервизните центрове на Tesla вземат решение казуса с краткотрайно решение (пробиване на капака на педала и педала и съединяването им с нит), в последна сметка Tesla е принудена да вкара непринудено евакуиране от NHTSA. То засегна 3878 екземпляра. Изтеглените коли ще получат по-сериозна корекция. Тя включва замяна на цялата сглобка на педала в сходство със спецификацията, без да се употребява злополучната смазка.

Проблем с моторчето на чистачката: действителен

Последната грапавина по пътя на Cybertruck се появи с помощта на проблем с моторчето на чистачката. Членове на форума на Cybertruck Owners Club оповестяват, че доставките им са се забавили с най-малко една седмица заради проблем с сигурността на мотора на чистачките на предното стъкло. Други консуматори, които към този момент са получили камионите си, оповестиха, че са имали проблеми с неработещите чистачки на предното стъкло. 

В резултат на това са останали блокирани при неприятни метеорологични условия, защото не са могли да виждат отвън автомобила, до момента в който карат. Tesla за пръв път научи за казуса през февруари и след извършени проби беше открито, че по време на индустриалния развой на камиона функционален тест е подавал несъразмерен ток към платката на мотора на чистачките, което го е развалило. Тъй като казусът не може да бъде отхвърлен посредством актуализации по въздуха, по-рано този месец са изтеглени над 11 000 наранени Cybertruck-ове.

Проблем наслойка и разяждане: clickbait

Това, което стартира като съществено недоволство от Cybertruck, се оказа подправена паника. Преди дебюта на Cybertruck една от необятно рекламираните му преимущества беше невъзможността му да ръждясва с помощта на каросерията от неръждаема стомана.

Въпреки това, откакто първите камиони започнаха да се доставят на новите си притежатели в края на 2023 година, няколко изявления в обществените медии започнаха да се популяризират в интернет, показвайки оранжево-кафяви петна от нещо, което изглеждаше като наслойка по повърхността на чисто новите Cybertruck-ове.

От Tesla обаче схванаха за протичащото се и се намесиха, с цел да изяснят обстановката. „ Ръждата “, която се появява по Cybertruck, в действителност въобще не е наслойка.

Подмяна на панелите на каросерията на Cybertruck

Инженерът на Tesla Уес Морил, който е работил по създаването на Cybertruck, разгласява в X, че петната в действителност са „ незадълбочено замърсяване “. С други думи, това са петна от наслойка. Въпреки това не самият Cybertruck ръждясва, а повърхностни отлагания от свободно желязо. Те се утаяват върху повърхността на автомобила и могат елементарно да бъдат отстранени.

В обявата му се прецизира, че „ [неръждаемата] стомана на Cybertruck е реактивна и свободното желязо, което се утаява върху нея, ще ръждяса “.

Той също по този начин съобщи, че неръждаемата стомана, употребена в Cybertruck, има по-високо равнище на резистентност на ръждясване от морската неръждаема стомана. Твърдение, което наподобява е подкрепено от самия Елон Мъск (някой има вяра ли му на тоя).

Така че, в случай че сте притежател на Cybertruck, ръждата не би трябвало да е на изключително високо място в листата ви с терзания. Стига да поддържате камиона чист и да внимавате за стоманени отлагания. В управлението „ Направи си самичък “ за Cybertruck даже има специфичен раздел, в който се изяснява по какъв начин да ги отстраните.

Проблем с автомивката: действителен

Tesla Cybertruck е най-новият автомобил на марката, който е екипиран със специфичен режим „ Автомивка “. Той затваря всички прозорци, изключва режима „ Sentry Mode “ (функция за наблюдаване с 360-градусова камера) и деактивира чистачката на предното стъкло. Целта на режима „ Автомивка “ е да защищити автомобила и да предотврати щета на електрическите му съставни елементи при прекосяване през автоматизирана автомивка. 

Наличието на режима Car Wash Mode обаче наподобява е в несъгласие с напътствията, оповестени от Tesla в управлението за потребителя на Cybertruck. Подчертана записка поучава потребителите въобще да не прекарват камиона си през автоматизирана автомивка. В управлението даже се показва, че повредите, свързани с автомивката, не се покриват от гаранцията на Cybertruck.

Криптонитът на Tesla-Cybertruck

Изглежда, че има причина за това. Според изявленията на няколко притежатели на Cybertruck в обществените мрежи, в това число една обява на потребителя на TikTok @captian.ad, която закупи известност преди няколко месеца, транспортното средство може да бъде наранено от прекосяването през автомивка до степен да стане изцяло “неадекватно ”. Макар че режимът „ Автомивка “ ненапълно оказва помощ да се предотврати попадането на вода в главните електрически съставни елементи на камиона, той не стопира риска от блокиране на автомобила, до момента в който не се извърши цялостно рестартиране.

Затъване в пясък: clickbait

Пикапът като транспортно средство е разказан като „ резистентен на апокалипсис “ от самия Елон Мъск. Визията, която е движила създаването му, е била на непробиваема цитадела в жанр „ Лудия Макс “. Способна да устои на набези и на естествените стихии. Когато първият комплект сайбартръкс е доставен на притежателите си, всички нямали самообладание да тестват опциите му отвън пътищата. От тиня до сняг и пясък. Последният се оказа по-голямо затруднение за киберпикапа, в сравнение с се допуска в началото. Скоро в обществените мрежи стартират да се появяват няколко известия за киберкамиони, които са заседнали в пясъка и е трябвало да бъдат изтеглени назад на безвредно място. Един от запаметяващите се образци е този сайбартрък, който влиза в локалните вести на остров Нантъкет, откакто засяда на плажа.

Този проблем обаче не е обвързван с индустриален недостатък или минус на дизайна. По-вероятно е да е породен от потребителска неточност. В управлението за приложимост на Cybertruck се показва, че преди да се опитат да карат отвън пътя по меки повърхности, в това число пясък и трошляк, водачите би трябвало да понижат налягането в гумите от общоприетите 50 psi на 18-22 psi. Много от водачите, които за пръв път се движат отвън пътя, не са били наясно, че това е нужна стъпка. Те просто са подхванали премеждие със своите Cybertrucks без съответна подготовка. Cybertruck получи и актуализация по въздуха. Тя го прави доста по-способен за придвижване отвън пътя.

Заключение

Еднакво възхваляван и оплюван, Cybertruck притегля вниманието както на почитателите, по този начин и на злобарите след стартирането си на пазара. Някои от механичните и градивните дефекти, които станаха обект на диспути в обществените мрежи, се оказват същински проблеми. Други са по-скоро резултат от спекулации. Cybertruck може и да има проблеми, само че някои от известията, които се популяризират в обществените медии, са пресилени. Направени за импресии. Както 99% от този безнравствен свят на the internets.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР