Cyberruck на Tesla не е точно типичният пикап. Това е

...
Cyberruck на Tesla не е точно типичният пикап. Това е
Коментари Харесай

Cybertruck е бъдещето на полицейските автомобили? Мъск е съгласен

Cyberruck на Tesla не е тъкмо типичният пикап. Това е футуристичен електрически автомобил, който може да устоя на патрони, да форсира като ракета и да наподобява като нещо от научнофантастичен филм. А съгласно основния изпълнителен шеф на Tesla Илън Мъск той може да бъде и съвършеният полицейски автомобил.

Наскоро Мъск разяснява в обществената медийна платформа X, която размени обществената мрежа Twitter, че съгласно него е една доста добра концепция да има няколко полицейски звена с електрическия пикап на Tesla. Коментарът му е в отговор на обява от полицейското ръководство на Розенберг в Тексас, което изрази интерес към внедряването на електрически автомобили те на Tesla в своя авто парк. Идеята не е нова – още през септември се заприказва, че Tesla Cybertruck може да бъде съвършеният полицейски автомобил, което беше разпространявано от Лари Елисън по време на лекция на CloudWorld.

Полицията на Розенберг разгласява фотография на Cyberruck в своя X акаунт и попита какво е мнението на Мъск за тази концепция.

„ Какво мислиш, Илън Мъск? Ще бъде ли Cybertruck един добър полицейски автомобил? Все още е мъчно да се намерят нови транспортни средства, които да попълнят по-старите ни полицейски коли. Трябва ли да създадем смяната през 2024 година или по-късно? “, написаха служителите на реда.

Публикацията провокира огромен отзив в интернет, като реакциите на потребителите на обществените мрежи бяха нееднозначни. Някои консуматори се подиграха на концепцията за полицейска кола Cybertruck, като споделиха, че по време на гонене ще й свърши токът или ще избухне в пламъци. Други похвалиха концепцията, като обявиха, че това ще бъде превъзходен метод да се спестят пари от бензин и поддръжка. Няколко души даже разгласиха визуализации на Cybertruck във тип на аватари на полицейски патрулки.

Мъск явно утвърди концепцията. Той отговори на полицията в Розенберг, че би било доста добре да има няколко полицейски патрулни автомобила на Tesla. Той също по този начин добави емотикон с мигане, което подсказва, че може би има някакви проекти за Cyberruck.

Cyberruck има доста преимущества като полицейски автомобил. Той има крепко и доста издръжливо купе от неръждаема стомана, което може да издържи на надраскване и даже на пукотевица с огнестрелно оръжие. Той има мощен електрически мотор, който може да форсира от 0 до 100 км/ч за по-малко от 3 секунди, което го прави по-бърз от множеството спортни коли. И има застрашителен външен тип, който може да възпре нарушителите и да сплаши обвинените.

Но Cybertruck към момента не е подготвен за всеобщо произвеждане. Tesla продължава да работи по завършването на дизайна и характерностите на автомобила, чиито постоянни продажби се чака да стартират в края на 2024 година Cybertruck се радва на голямо търсене, като искащите и нетърпеливи клиенти към този момент са създали над един милион предварителни поръчки.

Така че на полицията в Розенберг може да се наложи да изчака известно време, преди да се снабди с Cybertruck. Но в това време служителите на реда имат и други благоприятни условия. Те могат да изберат Model Y или Model 3, които към този момент са налични и са потвърдено надеждни и ефикасни. Съществуват и компании за следпродажбено обслужване, профилирани в преоборудването на коли Tesla в полицейски джипове, като да вземем за пример Unplugged Performance.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР