Cyberpunk 2077 продължава да оказва негативно влияние на състоянието на

...
Cyberpunk 2077 продължава да оказва негативно влияние на състоянието на
Коментари Харесай

CDPR ще плати много по-малки дивиденти на акционерите си тази година

Cyberpunk 2077 продължава да оказва отрицателно въздействие на положението на CD Projekt RED. Това излиза наяве от репортаж на Game World Observer, съгласно който тази година компанията ще раздаде надалеч по-малки дивиденти на акционерите си. Според писмо, подадено към регулаторните органи от страна на CDPR излиза наяве, че притежателите на дялове на компанията ще получат през 2022 сборната сума от малко над $20 милиона. Това е близо половината от годишната облага на компанията и пет пъти по-малка сума от тази, която те са раздали под формата на дивиденти през 2021.

От изказването на CD Projekt излиза наяве, че акционерите ще получат 100.7 милиона полски злоти (PLN) или близо $22.3 милиона, като един дял се прави оценка на една злота. Това е покрай половината от чистата годишна облага на CDPR, която възлиза на PLN 219 милиона ($48.6 милиона). Останалата сума ще бъде разпределена за реинвестиции и обслужване на разнообразни потребности на компанията. Шефовете на CDPR, които се явяват и нейните най-големи акционери получават близо четвърт от тази сума: съ-основателят на студиото Марчин Ивински ($2.8 милиона), основният финансов отговорник Пьотр Ниебулович ($1.5 милиона), президентът Адам Кичински ($938 000) и изпълнителният шеф на CD Projekt Адам Бадовски – $155 000. Другият от създателите на компанията – Михал Кичински, който управлява малко над 10 % от дяловете, само че не взе участие в интервенциите на сдружението, ще получи $2.3 милиона. Дивидентът от $22.3 милиона е цели пет пъти по-малък от този, който беше разпределен през предходната година по същото време, когато компанията към момента се радваше на изключително сполучливия във финансово отношение старт на Cyberpunk 2077. През 2021 тази сума беше PLN 503 милиона ($111 милиона).

В други вести, свързани със CDPR, че сагата с прехвърлянето на виновност за случилото се със Cyberpunk, няма да завърши скоро. В края на предишния месец се появи видео в YouTube, в което се разкрива, че огромна част от виновността за фиаското с играта има външно студио, което CDPR са наели за инспекция на качеството на Cyberpunk 2077. Според източника на информацията, огромна част от чиновниците на Quantic Labs, които са били наети за QA дейностите, са били неопитни. Отделно от това, те имали заложени дневни правила за открити бъгове, което дало в следствие, че CD Projekt получавали прекомерно доста отчети за несъществени неточности. От Quantic Labs дадоха отговор на обвиняванията, прехвърляйки топката в полето на полското студио. В отговора си, те твърдят, че студиото има задоволително личен състав, само че различен е въпроса, че издатели от мащаба на CDPR нормално наемат повече от една QA компания за планове, като Cyberpunk.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР