Curve (CRV) предприе стъпки за разкриване на лицето, отговорно за

...
Curve (CRV) предприе стъпки за разкриване на лицето, отговорно за
Коментари Харесай

Curve дава награда от $1.85 милиона за откриването на хакер

Curve (CRV) предприе стъпки за откриване на лицето, отговорно за неотдавнашния пробив в нейната децентрализирана финансова екосистема (DeFi), който докара до забележителна загуба на криптовалутни активи.

Преди към една седмица експлойтър се възползва от уязвимостите в платформата, което докара до обилни финансови загуби.

В публична декларация, оповестена в блокчейн откривателя на Етериум ( ETH ) Etherscan, Curve разгласи проекта си да даде заплащане за всяка информация, която помогне за идентифицирането на лицето, отговорно за пробива.  

Тази премия е избрана на $1.85 милиона и влиза в действие след приключването на гратисния интервал:

Curve също по този начин акцентира, че в случай че нарушителят реши да върне изцяло откраднатите средства, няма да бъдат предприемани по-нататъшни правни ограничения.

Вследствие на пробива голям брой пулове за ликвидност на платформата Curve претърпяха групова загуба от над $41 милиона. Този пробив, станал в края на юли, имаше и спомагателен резултат – докара до доста понижаване на общата заключена стойност (TVL) на платформата Curve, като тя спадна от $3.25 милиарда преди случая до към $1.58 милиарда в следствие, преди да се възвърне.

Освен това родният токен на Curve, CRV , претърпя забележима обезценка след пробива, като спадна от $0.75 на $0.59 в границите на към 24 часа.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР