Crypto.com е една от най-засегнатите, след като изпълнителният й директор

...
Crypto.com е една от най-засегнатите, след като изпълнителният й директор
Коментари Харесай

След фалита на FTX инвеститори теглят милиарди от други криптоборси

Crypto.com е една от най-засегнатите, откакто изпълнителният й шеф признава за проблем с транзакциите Основателят на Binance - CZ, предизвести, че може да има и други неприятни играчи, само че разгласи криптофонд за възобновяване Изминалата седмица беше една от най-мрачните в историята на криптовалутите
Фалитът на основаната на Бахамските острови криптоборса FTX, която единствено до преди дни беше одобрявана за едно от най-надеждните имена в бранша, провокира нови опасения измежду вложителите. Тя се подрежда в черния лист с огромните имена, които банкрутираха тази година, в това число хедж фонда Three Arrows Capital, крипто кредитора Celsius Network и брокера Voyager Digital.

Зрелищният колапс на крипто империята на 30-годишния Сам Банкман-Фрид докара и до всеобщи изтегляния на пари от останалите тържища, което през миналага седмица оказа спомагателен напън върху цените на активите.
Реклама
По данни на CryptoQuant, представени от Bloomberg, потребителите са изтеглили биткойни на чиста стойност от 3.7 милиарда $ и етер за 2.5 милиарда $ през предходната седмицата от 6 до 13 ноември.

Сагата стартира в неделя, 6 ноември, когато туит от изпълнителния шеф на Binance Чангпенг Жао, прочут като CZ в бранша, хвърли подозрение върху силата на Alameda Research, комерсиалната компания, обвързвана с борсата на Bankman-Fried. Последвалата суматоха измежду вложителите на FTX.com стана толкоз мощна, че те групово изтеглиха биткойн на стойност 430 милиона $ от тригодишната борса единствено за четири дни. Компанията е държала повече от 20 000 биткойна до 6 ноември, демонстрират данните на CryptoQuant. Тези запаси се изчерпаха съвсем до нула до сряда, 9 ноември, заради терзания за финансовото положение на FTX. Предложението на Binance за усвояване на борсата и последвалата анулация на офертата единствено форсира процесите и обърна погледите на ретейл вложителите към всички останали тържища и услуги, за които би могло да има някакъв риск за неплатежоспособност.

Изминалата седмица " без подозрение беше една от най-мрачните в историята на криптовалутите ", сподели Саша Иванов, създател на блокчейн платформата Waves, в свое обществено изказване. " Обезсърчаващо е да забележим по какъв начин цената на тази фундаментална технология понижава заради срутва на това, което мнозина смятаха за водеща борса.Това е последният и максимален неуспех на централизиран индивид в крипто бранша и може да означи горчивия завършек на тяхното битие. Основата на криптовалутата е децентрализираната блокчейн технология и чакам този спад да докара до пренасочване на фокуса на промишлеността назад към тези съществени полезности. "

От предходната седмица крипто тържища като OKX, KuCoin, Poloniex и Huobi дадоха обещание да усилят прозрачността и да споделят своите по този начин наречени " доказателства за запаси ", откакто от Binance разгласиха лист на някои от своите портфейли и притежания в четвъртък.
Реклама

In the meantime, here is a snapshot of our hot and cold wallet addresses taken on November 10, 2022 at 12:00am UTC.

Networks included: BTC, ETH, BSC, BNB, TRX. - 475K BTC - 4.8M ETH - 17.6B USDT - 21.7B BUSD - 601M USDC - 58M BNB
- Binance (@binance)

Главният изпълнителен шеф на Binance Holdings Чангпенг Жао, прочут като CZ в бранша, съобщи, че борсата му възнамерява да сътвори фонд за възобновяване на промишлеността. Секторът е извънредно неустойчив, откогато стартира разпадането на FTX, изтривайки стойност от 244 милиарда $ от предходната неделя, демонстрират данните на CoinGecko.

Пред форума на бизнес водачите в Бали Чангпенг Жао сподели, представен от Financial Times, че никой не е предпазен от неприятни играчи в бранша и прикани за повече регулации в бранша.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР