Credit Suisse заяви в понеделник, че активи за 61,2 млрд.

...
Credit Suisse заяви в понеделник, че активи за 61,2 млрд.
Коментари Харесай

Credit Suisse отчете загуба на активи за 68 млрд. долара за тримесечие

Credit Suisse съобщи в понеделник, че активи за 61,2 милиарда швейцарски франка (за 68 милиарда долара) са напуснали банката през първото тримесечие на тази година и че изходящите потоци не престават, което акцентира предизвикването, пред което е изправена UBS Group AG при спасяването на своя съперник.

Нетните изходящи потоци на активи бяха " обилни, изключително през втората половина на март ", възлизайки на 68,6 милиарда $ (61,2 милиарда франка), означи кредитната институция.

Освен това потребителските депозити са намалели с 67 милиарда франка

през последното тримесечие на банката като самостоятелна кредитна институция, като в това време е имало обилни неподновявания на падежиращи срочни депозити.

Повечето от изходящите потоци на активи са от подразделението за ръководство на благосъстоянието и са настъпили във всички райони.

" Тези изходящи потоци са умерени, само че към момента не са обърнали отрицателната посока към 24 април 2023 година “, уточни Credit Suisse.

В понеделник Credit Suisse Group разгласява последните си коропративни данни като самостоятелна институция. Нетните доходи за първото тримесечие достигнха 20,7 милиарда $ (18,5 милиарда швейцарски франка), което представляваше скокс с 319% в съпоставяне със същото тримесечие на 2022 година Нетната облага пък набъбна до 13,9 милиарда $ (12,4 милиарда швейцарски франка) в съпоставяне със загуба от 305 млн. $ (273 млн. швейцарски франка) през същия интервал на предходната година.

Банката съобщи, че нейното показване е повлияно най-много от дейности, " водещи до и произлизащи от " плануваното обединение с UBS Group, оповестено на 19 март. Тя сподели, че " ще работи в тясно съдействие с UBS, с цел да подсигурява, че транзакцията ще бъде приключена навреме ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР