Credit Suisse Group AG заяви в сряда, че швейцарският орган

...
Credit Suisse Group AG заяви в сряда, че швейцарският орган
Коментари Харесай

Швейцарският регулатор разследва Credit Suisse заради шпионски скандал

Credit Suisse Group AG съобщи в сряда, че швейцарският орган за контрол на финансовите пазари Finma е решил да открие произвеждане, обвързвано с шпионски скандал с надзора на банка, който скандал засегна репутацията на швейцарската банка. 

Кредитната институция уточни, че " взема под внимание това решението за следствие и ще продължи да си сътрудничи напълно с Finma ". 

" Съветът на шефовете и изпълнителният съвет на Credit Suisse се съгласяват и недвусмислено удостоверяват, че наблюдаването на чиновниците не е част от културата на Credit Suisse “, се споделя в изказването на швейцарската банка, представено от БНР. 

Няма да се вършат спомагателни мнения, до момента в който регулаторният орган не показа своите констатации, показват от банката. 

Шпионският скандал, произлизащ от наблюдението на двама ръководители на Credit Suisse, стартира през септември предходната година и докара до оставката на основния изпълнителен шеф Тиджан Тиам. Той от своя страна съобщи, че не е знаел за наблюдението, преди то да стане обществено достояние и съжалява, че се е случило. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР