Credit One Open Charleston, втори кръгВиктория Азаренка – Слоун Стивънс

...
Credit One Open Charleston, втори кръгВиктория Азаренка – Слоун Стивънс
Коментари Харесай

Жабур и Азаренка достигнаха осминафиналите в Чарлстън


Credit One Open Charleston, втори кръг

Виктория Азаренка – Слоун Стивънс 3-6, 6-3, 6-2

Онс Жабур – Леся Цуренко 6-3, 6-3

Виктория Азаренка се класира за осминафиналите на WTA 500 шампионата в Чарлстън, откакто завоюва борбата на „ мейджър “ шампионките със Слоун Стивънс. Американката завоюва първия сет, само че след това някогашната №1 подвигна доста равнището и заслужи мястото си в идната фаза.

Там нейна съперничка ще бъде Анна Калинская.

Стивънс и Азаренка си размениха по един пробив първоначално, след което американката осъществя нов брейк и натрупа задатък от 4-2. Бившата №1 върна интригата с пробив на нула в седмия гейм, само че представителката на домакините още веднъж взе самодейността и завоюва сета с 6-3.

Вторият сет стартира доста по-добре за Азаренка, която съумя да натрупа задатък от 3-0. Стивънс върна интригата, намалявайки изоставането си единствено на един гейм, само че след това беларускинята си върна контрола върху сета и направи резултата 5-2 в своя изгода. Тази разлика се резервира до края на сета и Азаренка се наложи с 6-3.

Азаренка проби първа в заключителния сет, само че Стивънс незабавно върна жеста и направи резултата 2-2. Това обаче бе последният положителен миг за американката в дуела. Световната №18 не даде повече геймове до края и победи с 3-6, 6-3, 6-2 след 2 часа игра.

В последния мач за деня Онс Жабур стартира присъединяване си в шампионата с победа над Леся Цуренко. Тунизийката пропусна три брейкпойнта в откриващия гейм, само че все пак стартира вихрено мача и осъществя два следващи пробива, повеждайки удобно с 5-0. Цуренко обаче показва борбеност като избави три сетбола, след което проби и понижи резултата на 5-3. Втората сложена обаче прекъсна серията на съперничката си с гейм на нула и завоюва първия сет.

В първите три гейма от втората част никоя от съперничките не завоюва подаването си, като Жабур първа съумя да затвърди своя пробив и поведе с 3-1. При 4-2 двукратната финалистка от Големия шлем можеше дефинитивно да убие интригата, само че Цуренко избави две точки за пробив и завоюва подаването си. Световната №5 обаче продължи да господства и приключи мача с нов брейк за крайното 6-3, 6-3.

Следващата съперничка на Жабур ще бъде Линда Фрухвиртова или Керълайн Доулхайд.
Tenniskafe.com · Подкастът Tennis Café: Още доста от Алкарас – Синер, апелирам

Всички резултати от деня:

Паула Бадоса – Маяр Шериф 6-3, 6-1

Анна-Лена Фрийдзам – Варвара Грачева 6-7(3), 2-6

Клер Лиу – Бернарда Пера 4-6, 7-6(1), 3-6

Алисия Паркс – Диана Снайдер 4-6, 3-6

Кейти Макнали – Юле Ниймайер 6-4, 6-1

Ема Наваро – Медисън Кийс 4-6, 3-6

Керълайн Доулхайд – Забине Лисицки 6-4, 6-4

Мари Бузкова – Кристина Букса 5-7, 7-6(3), 1-6

Лейла Фернандес – Евгения Родина 6-3, 6-2

Александра Саснович – София Кенин 1-6, 7-6(5), 1-6

Шию Уан – Хейли Баптист 3-6, 3-6

Шелби Роджърс – Даниел Колинс 6-7(2), 6-4, 6-1

Ализе Корне – Анна Калинская 6-7(4), 6-4, 2-6

Виктория Азаренка – Слоун Стивънс 3-6, 6-3, 6-2

Онс Жабур – Леся Цуренко 6-3, 6-3
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР