Credit One Charleston Open, втори кръгПаула Бадоса – Ана Бондар

...
Credit One Charleston Open, втори кръгПаула Бадоса – Ана Бондар
Коментари Харесай

Бадоса започна участието си в Чарлстън с чиста победа


Credit One Charleston Open, втори кръг

Паула Бадоса – Ана Бондар 6-1, 6-4

Паула Бадоса записа двусетов триумф над международната №73 Ана Бондар в първия си мач на WTA 500 шампионата в Чарлстън. След като нямаше особени проблеми в първия сет, испанката бе съществено затруднена във втория, само че все пак не позволи изненада и се класира за осминафиналите.

Там Бадоса ще се изправи против 89-ата в ранглистата Клеър Лиу.

Едиснтвеният ас в мача бе дело на испанката, която завоюва 63% от точките си на първи сервис (25/40). Бадоса осъществя четири от десетте си точки за пробив (40%), до момента в който Бондар оползотвори единствения брейкпойнт, до който доближи.

Мачът стартира с гейм на нула за Бадоса, само че по-късно Бондар избави брейкпойнт и изравни. Това обаче се оказа единствено краткотрайно съмнение за втората сложена, която от този миг нататък пое изцяло контрола върху сета. Бадоса усъвършенства доста представянето си и наложи непостижимо за своята съперничка движение, като по този метод направи серия от пет следващи завоюва гейма и надви изрично с 6-1 в първата част.

Във втория сет обаче Бондар оказа доста по-сериозна опозиция. Двете си размениха по един пробив, след което равенството се резервира при 4-4. Макар да пропусна четири брейкпойнта в маратонския девети гейм, Бадоса съумя да пробие още веднъж и да си върне водачеството с помощта на няколко отлични офанзиви с бекхенд от главната линия. Бондар се бори до дъно и избави първия от двата мачбола, до които испанката доближи, само че при идващия си късмет международната №3 беше безкомпромисна и оформи крайното 6-4, 6-1 след 1 час и 41 минути на корта.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР