Credit One Charleston Open, полуфиналиБелинда Бенчич – Екатерина Александрова 6-4,

...
Credit One Charleston Open, полуфиналиБелинда Бенчич – Екатерина Александрова 6-4,
Коментари Харесай

Бенчич и Жабур достигнаха до финала в Чарлстън


Credit One Charleston Open, полуфинали
Белинда Бенчич – Екатерина Александрова 6-4, 6-3
Онс Жабур – Аманда Анисимова 2-6, 6-1, 6-4


Белинда Бенчич против Онс Жабур – това е финалът на WTA 500 шампионата в Чарлстън. Швейцарката нямаше проблеми против Екатерина Александрова и по този начин доближи до първия край на клей в кариерата си.

В същото време Жабур съумя да се наложи в три сета над Аманда Анисимова, откакто губеше с пробив в решителната част.

„ Щастлива съм, че този миг пристигна “, сподели Бенчич след триумфа с 6-4, 6-3. „ Не мислех, че ще се случи, само че съм доста щастлива по какъв начин играх. Мачът беше страховит, при сложни условия. “

8 години, откакто като 17-годишна квалификантка игра полуфинал в Чарлстън, олимпийската шампионка още веднъж доближи до тази фаза и този път я преодоля след час и 18 минути на зеления клей. За нея това е общо 14-и край в WTA и ще търси шести трофей. Достигането до финала ѝ подсигурява завръщане в първите 15 на ранглистата.

В първия сет Александрова съумя от 1-4 да стигне до 4-4, само че Бенчич отговори с нов пробив за 5-4. При 3-2 във втория сет швейцарката стигна до брейкбол след страховит минаващ удар, а опцията бе осъществена с печелившо воле. Този брейк се оказа задоволителен. При 5-3 първият мачбол бе осъществен с петия ѝ ас за деня.

Вторият полуфинал бе много по-равностоен като международната №10 Жабур трябваше да прави голям брой обрати против играещата доста мощно Анисимова.

За Жабур това е 12-а победа при единствено 2 загуби в Чарлстън, където предходната година доближи до полуфинал и край.

„ По някаква причина обичам да играя на този клей. Винаги е занимателно да играя тук. Хората ти дават страхотна сила. Загубих на полуфинал и на край предходната година, само че постоянно съм желала купата тук. “

За нея мачът с Бенчич ще бъде опит да доближи до първа купа на клей и общо втора в кариерата ѝ след тази в Бирмингам през предходната година, когато се трансформира в първата арабска жена с трофей на равнище WTA.

Анисимова доминираше в първия сет, само че Жабур отговори подобващо във втората част. Мощната игра на рускинята ѝ донесе първия пробив в решителния сет, само че разнообразната игра на Жабур небрежно възвърне статуквото за 4-4, а тунизийката завоюва подаването си за 5-4, след което проби на 0, с цел да доближи до петия край в кариерата си.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР