„COVID пръсти“ е състояние на кожата, което според учените "оцветява"

...
„COVID пръсти“ е състояние на кожата, което според учените "оцветява"
Коментари Харесай

Нов симптом на COVID-19 оцветява пръстите на краката

„ Коронавирус пръсти “ е положение на кожата, което съгласно учените "оцветява " пръстите на краката в алено, а по-късно - и в лилаво. Подпухналите пръсти могат да останат такива в продължение на месеци, оповестява ДЕ24, предава Нова Телевизия.

Учените подозират, че болестта нормално е леко, само че се опасяват, че случаите, на които са били очевидци, са „ единствено върха на айсберга “. Те споделят, че признаците нормално се развиват в границите на една до четири седмици от появяването на вируса и са свързани с отичане или смяна на цвета на пръстите на краката. Има и случаи, при които възпалението е траяло повече от 150 дни.

Учените откриха, че почти всеки шести инфектиран е с „ Коронавирус пръсти” и се нуждае от болнично лекуване.

Д-р Естер Фрийман, основен откривател в Международния указател по дерматология, изясни, че в множеството случаи положението изчезва единствено и е релативно леко. Възстановяването лишава приблизително към 15 дни.

„ Мисля, че това повдига доста въпроси по отношение на типа възпаления, които провокира коронавирусът. Все още не знаем отговора. Кожата може да се преглежда като прозорец към останалата част от тялото “, споделя експертът.

Данните са предоставени от медици, лекуващи пациенти с кожни проблеми в десетки страни по света. Те ще бъдат показани тази седмица на конгреса на Европейската академия по дерматология и венерология (EADV) в Швейцария.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР