Covid пандемията, кризата с разходите за живот и войната в

...
Covid пандемията, кризата с разходите за живот и войната в
Коментари Харесай

Covid и войната в Украйна докараха до бедност нови 165 млн. души

Covid пандемията, рецесията с разноските за живот и войната в Украйна са довели до бедността на 165 милиона души от 2020 година насам, съобщи Агенция Франс Прес.

Заради тези разтърсвания 75 милиона души ще изпаднат в последна беднотия, определяна като живот с по-малко от 2,15 $ дневно, сред 2020 година и края на 2023 година - а още 90 милиона ще паднат под прага на бедността от 3,65 $ дневно, съгласно изследване, оповестено от програмата на Организация на обединените нации за развиване.

" Най-бедните страдат най-вече и се чака приходите им през 2023 година да останат под равнищата отпреди пандемията ", се споделя в отчета.

" Страните, които съумяха да влагат в защитни мрежи през последните три години, предотвратиха изпадането в беднотия на забележителен брой хора. В мощно задлъжнелите страни се следи връзка сред високите равнища на дълга, незадоволителните обществени разноски и тревожното повишаване на нивото на беднотия ", съобщи в изказване ръководителят на ПРООН Ахим Щайнер. 

В отчета се приканва за " пауза на дълга и бедността " в страните с стопански проблеми, " с цел да се пренасочи изплащането на дълга към финансиране на обществени разноски и противопоставяне на последствията от макроикономическите разтърсвания ".

" Решението не е недостъпно за многостранната система ", се споделя в отчета, заяви БГНЕС.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР