COVID кризата в Германия се задълбочава, след като на 7-дневна

...
COVID кризата в Германия се задълбочава, след като на 7-дневна
Коментари Харесай

Йенс Шпан: До края на зимата почти всички в Германия ще бъдат или ваксинирани, или излекувани, или мъртви

COVID рецесията в Германия се задълбочава, откакто на 7-дневна база заболяемостта набъбна и доближи 386,6 нови случая на 100 000 души. В същото време незадоволителният брой имунизирани сложи на масата и въпросът за въвеждането на наложителна имунизация в битката против епидемията.

За последното денонощие институтът " Роберт Кох " регистрира нови 30 643 случая на ковид, с което общият брой на инфектираните във Федерална Република Германия става 5,3 млн. души. Смъртните случаи от началото на пандемията възлизат близо 100 хиляди, от които 62 са от последните 24 часа. Болниците от своя страна към този момент сигнализират, че новите случаи слагат здравната система на ръба на оцеляването.

В този подтекст здравният министър на Германия Йенс Шпан излезе с апел повече германци да се имунизират, отбелязвайки, че по-голямата част от популацията " ще бъде или ваксинирано, или излекувано, или умряло от COVID-19 в идващите месеци ".

Може да прозвучи цинично, само че евентуално до края на зимата съвсем всички в Германия ще бъдат или имунизирани, или излекувани, или мъртви, съобщи Шпан и акцентира, че новият вид Делта е извънредно инфектиран.

В тази връзка желая да моля всички да се имунизират. В доста лечебни заведения обстановката е доста, доста тежка, добави още той.

Към днешна дата ваксинираните германци с две дози са 68%, което прави страната с една от най-ниските имунизационни покрития в Западна Европа, отбелязва Infobae, представен от Novini.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР