COVID кризата не се е отразила на строителството у нас

...
COVID кризата не се е отразила на строителството у нас
Коментари Харесай

Аврамова: Януари 2021 г. пускаме „Витиня“

COVID рецесията не се е отразила на строителството у нас и през тази година интензивно се строят автомагистрали и се ремонтират пътища. Това сподели в „ Тази заран “ по бТВ районният министър Петя Аврамова.

Ремонтът на тунел „ Витиня “

„ Тунелът се оказа съществено предизвикателство. Ремонтът започва през 2018 година Оказа се, че има съществени кухини. Имаше разбори и тежко за осъществяване строителство. Това забави процеса “, изясни Аврамова.

Предвижда се през месец януари 2021 година придвижването там да бъде пуснато.

Ремонтът на тунел „ Железница “

Строителството там върви обикновено. Две трети от него е прокопан. През пролетта на 2021 година се чака да бъде прокопан целият тунел и да стартират другите действия, които би трябвало да бъдат изпълнени – вентилация, отводняване и други

2022 година е срокът, в който би трябвало да бъде пуснат най-дългият пътен тунел в България.

Ремонтът на Автомагистрала „ Струма “

В сектора през Кресненското дефиле текат процедури по Закона за публичните поръчки. Вече има един определен реализатор, подписани контракти и обезпечено финансиране. Това е последният сектор от автомагистралата.

Ремонтът на Автомагистрала „ Европа “

Предсрочно към този момент е пуснато придвижването по един от секторите на автомагистрала „ Европа “ – 17 км. Това е секторът сред Драгоман и Сливница и той е приключен в пътното платно шест месеца по-рано.

„ От петък придвижването там е пуснато. Това е един сектор с 11 съществени уреди. Текат строителните действия и в сектора от Калотина до Драгоман. През 2022 година строителните действия би трябвало да приключат и в този сектор “, изясни районният министър.

„ Последният сектор от автомагистралата, който е от Сливница до Северната скоростна дъга, сега се действа. Преди да стартира строителството, има една невидима част на планиране, отчуждаване на парцели, която е сложна и мудна “, добави Петя Аврамова.

Ремонтът на Автомагистрала „ Тракия “

„ Ще бъдат ремонтирани 52 км от автомагистралата. Това е 12-километовият сектор, който пуснахме в посока Бургас. Другите 12 км, които сега се ремонтират, и тези 40 км от Чирпан до Стара Загора “, разясни районният министър.

„ Продължаваме и след Нова година. В началото на 2021 година ще стартираме ремонта на останалите 40 км “, добави тя.

Ремонтът на Автомагистрала „ Хемус “

Новите прави на автомагистралата са предоставени на държавното сдружение „ Автомагистрали “. В първия и третия сектор се строи интензивно, а във втория има подготвителни действия.

„ Продължаваме поетапно в четвъртък и петък до Велико Търново и след Търново до новия сектор Буховци – Белокопитово “, изясни Петя Аврамова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР