Covid кризата има своите последици за икономиката, за безработицата и

...
Covid кризата има своите последици за икономиката, за безработицата и
Коментари Харесай

В учебниците има шокиращи неща, заяви в декларация Корнелия Нинова

Covid рецесията има своите последствия за стопанската система, за безработицата и ниските приходи, само че постави своя отпечатък и върху просветителната система, съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова  Корнелия Нинова Корнелия Нинова е български политик от Българска социалистическа партия, член на Парламентарната група на Коалиция за в декларация от парламентарната естрада от името на ПГ на "БСП за България ".

Безспорно бъдещето е в дигитализацията и в потреблението на високите технологии в процеса на образование, само че не по-маловажно от това по какъв начин учат нашите деца е въпросът какво учат, означи тя. Нинова уточни, че от Българска социалистическа партия са създали обзор на наличието на българските учебници. "Вътре има шокиращи неща, които осакатяват подготовката на нашите деца ", съобщи тя и даде образци.

Помните ли прелестната поема "Неразделни " на Пенчо Славейков? В учебника за 7-ми клас на българските учебни заведения тази прелестна поема за обич се учи по следния метод - "Хиляди пъти й споделих, че това момче е смотаняк и не е за нея... ", уточни тя.

Нинова даде образец и с описа "По беритба " на Елин Пелин, който е показан в учебника за 7-ми клас като жива обстановка, в която се показват най-честите аргументи за акцидент на работното място. Тя уточни също, че дружно с прелестното стихотворение на Иван Вазов "Българският език " в учебника за 7-ми клас са изброени преимуществата на българския език, едно от които било, че до момента в който пътуват, българите могат да си разискват каквото си желаят, без другите да ги схванат.

"Учебниците на нашите възпитаници са написани комплицирано и неясно, историческите обстоятелства са изопачени от политически тълкования, славата на българския народ е принизена, а неповторимостта на българските класици, които са преведени на десетки езици в целия свят е сведена до унизителни битовизми ", разяснява Корнелия Нинова  Корнелия Нинова Корнелия Нинова е български политик от Българска социалистическа партия, член на Парламентарната група на Коалиция за.

За тази замяна на истината и унижението на българщината, българските данъкоплатци плащаме сред 50 и 60 млн. за учебници. Това може и би трябвало да се промени, съобщи тя. Лидерът на Българска социалистическа партия означи по какъв начин може да бъде - един учебник за един клас по един предмет в цялата страна, обзор на наличието и довеждане до разбираемо, отговарящо на възрастта на учениците и възпитаващо в родолюбие. Учебниците ще се пишат от държавни институции и създателите ще носят отговорност, уточни още Нинова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР