COVID кризата е факт и показва изключително много управленски дефицити.

...
COVID кризата е факт и показва изключително много управленски дефицити.
Коментари Харесай

ДПС: Недопустимо е в разгара на COVID кризата премиер и президент да си мерят карантините

Коронавирус рецесията е реалност и демонстрира извънредно доста управнически дефицити. Факт е също по този начин, че подхванатите ограничения, които освен наподобяват пост фактум в очите на обществото, само че и провокират потрес във всички системи на страната.

Това сподели в предаването "Още от деня " по Българска национална телевизия депутатът от Движение за права и свободи и зам.-председател на Народно събрание доктор Нигяр Джафер.

"Цялата тази рецесия протича и с политическа такава. За страдание демонстрираме, че няма никакво предпочитание да управляваме рецесията като единна страна. Виждаме какъв спор се води сред премиера Бойко Борисов и президента Румен Радев.

Недопустимо е да си мерят карантините в разгара на Коронавирус рецесията. Абсолютно никой не печели от тази институционална война. Движение за права и свободи ясно съобщи, че и двамата би трябвало да подадат оставка, с цел да се решат политическите проблеми.

Сегашната обстановка е доста странна. Под карантина са министър председател, президент, министри, основният здравен контрольор. Много ни се желае да забележим единни държавнически старания за решение на Коронавирус рецесията, само че това не се случва. Хората чакат ограничения, които да решат проблемите им, тъй като незнайните от тази пандемия са доста ", сподели още тя.

"Предстои спор за бюджета. Все още не сме срещнали изцяло с него, само че на първо четене за нас този бюджет наподобява като завършек на фискалната непоклатимост в страната.

Това е един популистки бюджет, който наподобява на фразата - след нас и потоп. Трябваше да се проведат диспути за петдесете лв. на всички пенсионери и детските надбавки за всички. Защо тези пари не се дадоха още март-април, а се дават в този момент?

Отговорът е явен - този бюждет е избирателен. В него са заложени 10 милиарда недостиг, които ще се заплащат от нашите деца и внуци. В бюджета няма политики и методичност ", безапелационна бе доктор Джафер.

"С множеството пари за опазване на здравето не се вземат решение проблемите в бранша. Най-вече приказвам за кадровата рецесия. Ще дам образец с болничното заведение във Велики Преслав, където лекарите и сестрите са по на 70 години.

Имахме 8 месеца да се подготвим и да се реорганизираме за сегашната обстановка, само че това не се случи. Трябва да признаем, че все още здравната система устоя, само че идващите 10 дни ще са решаващи и аз за жалост не мисля, че ще има понижение на новозаразените ", предвижда доктор Нягер Джафер.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР