Covid-инфекциите с Омикрон е по-малко вероятно да доведат до хоспитализация

...
Covid-инфекциите с Омикрон е по-малко вероятно да доведат до хоспитализация
Коментари Харесай

Учени: Омикрон е силно заразен, но води до болница много по-рядко от Делта

Covid-инфекциите с Омикрон е по-малко евентуално да доведат до хоспитализация спрямо разновидността Делта. Това сочат две проучвания на английски учени, представени от БГНЕС.

Предварителните изследвания - единият документ от Шотландия, а другият от Англия, бяха деликатно изследвани от специалисти, които все пак подчертаха, че всяко преимущество на по-леките случаи към момента може да бъде заличено от нарасналата инфекциозност на Омикрон, което пък може да докара до тежки случаи.
По-висока смъртност с Омикрон в България чака проф. Радка Аргирова
Намираме се в доста необикновен и сложно нов интервал на здравната рецесия. Не е приключила Делта вълната, а в околните дни чакаме да бъде...
Прочети повече
Шотландското проучване преглежда случаите на Covid, регистрирани през ноември и декември, и ги групира по случаи, породени от Делта, против тези, породени от Омикрон. То открива, че рискът от хоспитализация с Омикрон по отношение на Делта е намен с съвсем две трети.

Второто проучване във Англия открива, че при Омикрон случаите на хоспитализация са намалели с една четвърт по отношение на Делта и предходните разновидности. Остава неразбираемо дали пониженият % на тежки случаи, следени при Oмикрон, се дължи на смяната на вируса, или наподобява по-лек, тъй като се сблъсква с хора с висок имунитет вследствие на имунизациите.

Още от ИНТЕРЕСНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР