COVID епидемията се разраства. Още 2542 души са инфектирани за

...
COVID епидемията се разраства. Още 2542 души са инфектирани за
Коментари Харесай

COVID епидемията се разраства: Триажен кабинет заработи в болницата в Поморие

COVID епидемията се разраства. Още 2542 души са инфектирани за денонощието. 86 на 100 не са били ваксинирани, демонстрира Информационният портал. Анализът на нашия екип въз основа на данните от него сочи, че поради повече заболели в „ тъмночервената зона “ минават и областите Видин, Монтана и Сливен.

Други четири - Пазарджик, Разград, Смолян и Хасково, към този момент са „ червени “.

Общата заболеваемост се покачва до 385 на 100 000 души, а в болничното заведение в Поморие от през днешния ден проработи триажен кабинет за COVID-19. От него пациентите ще бъдат насочвани за проучвания или болнично лекуване.

Първите двама пациенти бяха прегледани тази заран.

„ Няма да се вършат единствено проучвания, само че ще се дават и препоръки, и ще се дефинира оптималният режим на лекуване на хората с позитивен антигенен тест “, изясни доктор Руслан Шейков, завеждащ Коронавирус отделението в МБАЛ-Поморие.

Коронавирус отделението в поморийската болница е едно от най-натоварените в Бургаска област. Обикновено пациентите се хоспитализират с тежки признаци.

Консултациите по телефона са сложни, както и достъпът до здравна помощ, по тази причина е решено да се сътвори подобен център, заяви доктор Кирил Хинов, шеф на МБАЛ-Поморие.

Триажният център ще приема пациенти и от прилежащите общини – Руен и Несебър.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР