COVID добавката от 60 лева за пенсионерите ще се преформулира

...
COVID добавката от 60 лева за пенсионерите ще се преформулира
Коментари Харесай

Добавката от 60 лева за пенсионерите продължават до края на годината


" Коронавирус добавката от 60 лв. за пенсионерите ще се преформулира като антиинфлационна добавка и ще бъде продължена до края на годината. Мерките за високите цена на тока се не престават за май месец ". Това съобщи депутатът от " ИТН " Кирил Симеонов в ефира на Нова.

По думите му по предложение на Има Такъв Народ се разисква понижението на акциза да се отнася до базово ползване от предходната година, с цел да няма злоупотреби.

" Става дума за битови консуматори. Обсъжда се и понижаване на Данък добавена стойност до 9% за доставки на централно отопление и природен газ. Една от по-мащабните ограничения е субсидиране на обезщетенията на крайния консуматор за горивото ", уточни той.

Според него се разисква пенсиите ще бъдат увеличени с размера на растеж на инфлацията.

" Намаляване на акциза на плодове и зеленчуци също е измежду препоръчаните ограничения, както и необлагаемият най-малко. В момента се водят договаряния за дълготрайни контракти за тока. Обсъждат се огромна палитра от ограничения. Една от тях е облагане на свръхпечалбите на енергийни сдружения ", изясни Симеонов.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР