COVID-19 взе още една жертва. Медицинското съсловие в Димитровград е

...
COVID-19 взе още една жертва. Медицинското съсловие в Димитровград е
Коментари Харесай

САМО В ПИК И РЕТРО: Отиде си бившата жена на Ангел Найденов 

COVID-19 взе още една жертва. Медицинското съсловие в Димитровград е в печал след загубата на доктор Нина Найденова, първата брачна половинка на Ангел Найденов. Уважаваната лекарка повече от месец бе на апаратно дишане в болница поради срещата си с подлата болест. На 20 ноември тя прикани в обществената мрежа фейсбук всички нейни близки, другари и познати да се молят за нея, защото положението ѝ не било положително. На 9 декември обаче докторката издъхнала.

Това бе втора среща за нея с вируса в границите на една година. През пролетта тя още веднъж бе болна, само че прекара относително лек Ковид, след който се възвърне и се върна на работа, с цел да се грижи за пациентите си.

След новината за нейната кончина фейсбук профилът ѝ бе залят със стотици жалейки. Бившият ѝ мъж Ангел Найденов също пусна такава – фотография на свещ на черен декор. Той обаче реши да резервира безмълвие и не написа нито ред в памет на първата си жена и майка на единствената му щерка. Жалейка нямаше от страна на Мая Манолова. Именно след появяването на русата упоритост в живота на Ангел и Нина тяхното семейство рухва. До последния си мирис доктор Найденова живееше с болежка в сърцето от тежката разлъка с любовта на живота си, както тя наричаше някогашния боен министър. Преди тъкмо 10 години идва крахът на връзките им. На сватбата на дъщеря им Деси Нина схваща, че Ангел ѝ желае бракоразвод и е решил да заживее с извънбрачната си до оня миг партньорка Мая Манолова. Въпреки че Найденова знаела за случката, считала, че ще завърши бързо, само че след това мъчително изживява сватбата на мъжа си и лидерката на „ Изправи се, БГ “.

Нина и Ангел са двойка цели 38 години преди появяването на Мая Манолова. Двамата се влюбват на ученическата пейка, дружно са и като студенти, след това тя го поддържа през целия му професионален и политически път. „ Бях съкрушена, когато Ангел ми изиска бракоразвод. Почувствах се огорчена и засегната. До последно имахме положителни взаимоотношения. Непрекъснато поддържахме връзка по телефона, отнасяше се благо с мен. От известно време насам усещах, че има друга жена в живота му, само че смятах, че това е стихия, която ще премине “, показа доктор Нина Найденова в едно от дребното си изявленията след раздялата. „ Винаги съм избягвала публичността. Никога не съм желала персоналният ми живот да става притежание. Бях предизвикана да приказвам. Жената, която в този момент е с мъжа ми – госпожа Мая Манолова, първа сподели неща, които човешката нравственос и морал изискват да не се споделят обществено. Разкри връзката си с него още преди нещата сред нас да са дефинитивно завършили “, споделя приживе доктор Найденова. „ Наистина се надявах да постъпи рационално и да си остане в фамилията. Не имах вяра да аргументи такава болежка на хората, които най-вече го обичат – на мен, щерка ми, шурей ми, майка му. Всички сме се снишили по-ниско от тревата сега. Никъде не излизам. Не ми се събира с хора. Не желая да ме съжаляват “, споделяше тъгата си доктор Нина Найденова.

Въпреки фамилната драма лекарката от Димитровград в никакъв случай не подходи със завист и отплата. „ Простих на Ангел, не ненавиждам Мая Манолова, макар че разруши живота ми. Колкото и смешно да звучи, огромната фантазия ми беше да остарея с него. Хората се плашат от старостта, само че желаех да се пенсионирам, с цел да мога всяка заран да се разсънвам до него “. До последно лекарката не изтри общите си фотоси с огромната си обич от своя фейсбук профил, които проследяваха взаимния им път от младежи до последните им мигове дружно.

Ангел и Нина имат една щерка Десилава, която работеше дълго време в посолството ни в Берлин, само че към този момент се е открила в България. Тя ги подари с внучета близнаци, които бяха огромната наслада за доктор Найденова в последните години.



Нина и Ангел Найденови преди развода
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР