Covid-19 все още не е покрит риск при всички застраховки,

...
Covid-19 все още не е покрит риск при всички застраховки,
Коментари Харесай

Застраховката при пътуване не винаги покрива коронавирус

Covid-19 към момента не е затрупан риск при всички застраховки, които се отнасят до пътешестване в чужбина, сподели инспекция на БНР. Генералният секретар на Асоциацията на българските застрахователи Нина Колчакова посъветва, когато планираме пътешестване зад граница, да изберем две застраховки - „ Помощ при пътешестване “ и „ Отмяна на пътешестване “, които при част от застрахователните компании могат да бъдат получени пакетно.

Все повече хора възнамеряват да пътуват в чужбина, макар че пандемията от ковид към момента основава неустановеност, разяснява пред БНР генералният секретар на асоциацията на застрахователите Нина Колчакова: „ Важно е да се означи, че доста наши членове реагираха, когато стартира пандемията и макар че пандемичният риск всекидневно не се покрива от застрахователите, те направиха специфични покрития за застраховката „ Помощ при пътешестване “, тъй че българските жители, които пътуват в чужбина и имат такава застраховка с Covid покритие да могат да се възползват от здравно обслужване в страната, в която се намират. Това включва от PCR тест до лекуване в болнично заведение и медикаментите, които са предписани “.

Колчакова обаче бе безапелационна, че не всички компании от сектора оферират сходно покритие: „ Препоръчваме категорично да попитате застрахователя си дали има такова Covid покритие застраховката му „ Помощ при пътешестване “ или не “

Цената на полицата е търпима, безапелационна е Колчакова:

„ Примерно за 4-членно семейство, в случай че реши да направи едноседмично странствуване някъде в Европа, тази застраховка би коствала към 25 лв. при 10 000 лева застрахователна сума “.

Ако ще практикуваме рискови спортове, би трябвало да осведомяваме застрахователя, с цел да ни предложи съответен артикул.

В противоположен случай, в случай че пострадаме при „ сърф, скално катерене застрахователят може да ви откаже да заплати медицинските разноски, защото това не контрактувано авансово “.

Според Колчакова е рационално да се намерения и за още една лавица, а точно – „ Отмяна на пътешестване “:

„ Като в действителност анулацията може да е освен при заболяване на индивида, който ще пътува. Тя може да е поради заболяване на негов непосредствен човек, за попадане в болница на непосредствен или даже единствено слагане под карантина, защото човек от фамилията е болен “.

Например, в случай че 4-членно семейство възнамерява едноседмично пътешестване с предварителни разноски за път и нощувки към 2000 лв., цената на полицата би била 50 - 60 лв., разяснява Колчакова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР