COVID-19 вероятно няма да изчезне, тъй като вирусът продължава да

...
COVID-19 вероятно няма да изчезне, тъй като вирусът продължава да
Коментари Харесай

СЗО: COVID-19 вероятно няма да изчезне

COVID-19 евентуално няма да изчезне, защото вирусът продължава да мутира в страните с ниски равнища на имунизация, а очакванията за неговото изгубване понижават. Това обявиха представители на Световната здравна организация, представени от Си Ен Би Си.

„ Смятам, че този вирус ще остане с нас и ще продължи да се развива, сходно на пандемичните грипни вируси. Той ще се трансформира се в един от вирусите, които ни засягат “, разяснява Майк Райън, изпълнителен шеф на програмата за изключителни обстановки към СЗО.

От СЗО в предишното не един път са заявявали, че имунизациите не са гаранция за това, че светът ще изкорени COVID-19, сходно на други вируси. Редица здравни специалисти, измежду които основният медицински консултант на Белия дом доктор Антъни Фаучи и основният изпълнителен шеф на производителя на ваксини против ковид Moderna Стефан Бонсел предизвестиха, че за в бъдеще светът ще би трябвало да се научи да живее с Коронавирус, както се е научил да го прави с грипа.

„ Хората споделяха, че ще отстраняваме или че ще изкореним вируса “, ​​коментира Райън. " Не, няма да го създадем. Това е доста малко евентуално “, добави той.

Ако светът беше подхванал ранни стъпки за прекъсване на разпространяването на вируса, обстановката през днешния ден би могла да бъде доста по -различна, обявиха още от СЗО.

„ Имахме късмет при започване на тази пандемия “, сподели песен ван Керхове, епидемиолог и механически началник на СЗО по COVID-19. „ Тази пандемия не трябваше да е толкоз неприятна. “
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР