COVID-19 върлува у нас вече пети месец. Поведението на вируса

...
COVID-19 върлува у нас вече пети месец. Поведението на вируса
Коментари Харесай

Мъж, заразен с COVID-19: Никой не се поинтересува как съм

COVID-19 върлува у нас към този момент пети месец. Поведението на вируса към момента ни изненадва, даже вирусолозите го считат за непредсказуем. Тенденцията, която се затвърди е, че покосява най-много хората с съпътстващи болести, както и възрастните. Именно по тази причина Националният действен щаб приканва да пазим най-много тях. Пази ли ги обаче здравната ни система и има ли пробойни?

Фотографът Николай Генов попада по едно и също време в рисковата група на възрастните хора и тези с съпътстващи болести. Той описа, че е бил диагностициран с COVID-19 и карантиниран у дома. По време на карантината, която към момента изкарва, не го е посетил доктор и не е получил инструкции по какъв начин да се лекува.

Преди месец получих проблеми със сърцето. След обзор в болничното заведение лекарите откриха, че съм в прединфарктно положение. Имам изкаран инфаркт в предишното. Поставени са ми 3 стента, в този момент ми сложиха още един. Казаха, че би трябвало да ми сложат и пейсмейкър, само че преди този момент да си направя тест за COVID-19, описа той.

Тестът му излиза позитивен.

,,Казаха, че би трябвало да си заставам у дома. Така и стана. По време на карантината никой доктор не ме потърси да види по какъв начин съм, наложи се аз да ги диря по телефона. Вирусологът в общината ми сподели, че всеки миг ще дойдат. Обадих се в болничното заведение, по телефона една жена ми сподели, че никой не им е дал обещаните 1000 лева към заплатата'', сподели още той.

77 новозаразени с COVID-19 у нас, един човек загуби борбата с вируса

Единственото здравно наставление, което получава Николай, е от персоналния си доктор, който му споделя да взима антибиотик превантивно. По време на карантината на фотографа въпреки всичко идва някой от РЗИ. Но единствено с цел да му връчи наставление за карантиниране.

От РЗИ се обадиха на десетия ден. Казаха, че би трябвало да ми връчат наставление за изолираност и да сляза до улицата, с цел да ми го дадат. Аз отхвърлих, тъй като въпреки всичко съм под карантина. Това е цялостно безхаберие. Тя се качи, не прояви никакъв интерес какво е здравословното ми положение. Оказа се, че тя не е здравно лице, а разносвач на наставления, сподели още Генов пред Bulgaria ON AIR.

,,Слагам диагноза на здравната система - там става въпрос единствено за пари. Службите са освен с цел да се демонстрират по малкия екран, а да правят действителна работа. Какво щеше да стане, в случай че положението ми се беше влошило? ", пита се фотографът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР