COVID-19 трябва да се разглежда на няколко етапа. Първият е

...
COVID-19 трябва да се разглежда на няколко етапа. Първият е
Коментари Харесай

Важно! Д-р Ботев показа упражнение, което облекчава дишането у дома, ако сме болни от К-19

COVID-19 би трябвало да се преглежда на няколко стадия. Първият е профилактичен, с избран метод, при втория би трябвало да се лекува вирусното заболяване, следва автоимуна или коагулационен стадий и най-после са късните последствия.

По отношение на първия стадий е ясно, че плазмата, която съдържа антитела е ефикасна и на нея се базират доста други лечения. В плазмата има 30 типа вирус обезвреждащи тела.

Това съобщи хематологът доктор Чавдар Ботев в утринния блок на Нова телевизия.

Във втория стадий, който е най-трудният и гибелен се появиха революционни открития, а точно, че това заболяване не се дължи на елементарна коагулация, а на автоимунен развой, при който се задейства един от факторите на съсирване по така наречен система на комплимента, т.е. мощен имунен отговор, сподели той.

Хематологът изясни, че сред осмия и десетия ден вирусът отива към белия дроб, влиза и в някои дребни съдове. В този интервал най-често стартира производството на антитела и когато те се свържат с вируса се появява цитокинна стихия и стартира автоимунният развой и тромбозата, уточни доктор Ботев.

И добави: "Ако се прави плазмафереза, успеваемостта на метода е 90% ".

Според него най-добре е да се постави кръвна плазма при пациенти, при които болестта протича тежко, сред петия и осмия ден. 16% от тежките случаи на хора, на които е прелята плазма, умират. При интубираните смъртността е 44%.

Идеята ми е да обуча хора, които да вършат такава терапия и мога да направя по този начин, че консумативите за всеки болен при еднократна терапия да бъде 30 лева, съобщи хематологът.

В студиото той сподели и упражнение, което болните от COVID-19 могат да вършат у дома, с цел да усетят облекчение при дишането.


Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР