COVID-19 се свързва с повишен риск от сърдечно-съдово заболяване и

...
COVID-19 се свързва с повишен риск от сърдечно-съдово заболяване и
Коментари Харесай

Висок риск от сърдечни болести и смърт 18 месеца след прекаран COVID-19

COVID-19 се свързва с нараснал риск от сърдечно-съдово заболяване и гибел краткосрочно и дълготрайно, заяви електронното издание " МедикълЕкспрес ".
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 32491
Това сочат резултатите от проучване на близо 160 000 души, оповестено в сп. " Кардиоваскюлър рисърч ", изданието на Европейското кардиологично сдружение.

В съпоставяне с незаразените хора вероятността от гибел при пациентите с COVID-19 е до 81 пъти по-висока в първите три седмици от инфекцията и остава пет пъти по-висока до 18 месеца по-късно.

" Пациентите с COVID-19 е по-вероятно да развият голям брой сърдечно-съдови положение спрямо незаразени хора, което евентуално способства и за покачвания риск от гибел ", сподели създателят на проучването проф. Йън Уонг от университета на Хонконг, Китай.

" Резултатите сочат, че пациентите с ковид би трябвало да бъдат следени най-малко една година след възобновяване от острата фаза на болестта за диагностициране на сърдечно-съдови затруднения от инфекцията, които са част от дългия COVID-19 ", сподели професорът.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР