COVID-19 се разпространява бързо сред децата в Турция, предупреждават експерти

...
COVID-19 се разпространява бързо сред децата в Турция, предупреждават експерти
Коментари Харесай

COVID-19 се разпространява бързо сред децата в Турция, предупреждават експерти

COVID-19 се популяризира бързо измежду децата в Турция, предизвестяват специалисти в страната, като означават, че имунизациите на децата на възраст сред 12 и 18 години съвсем не се правят, оповестява в. " Хюриет дейли нюз ".
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 31746
През последните дни здравните специалисти непрекъснато приказват за внезапното увеличение на броя на случаите на ковид, като насочат съществени предизвестия за бързото разпространяване на вируса измежду децата.

Случаите измежду децата, които се усилиха доста през последните 10 дни, не са доста тежки. Изглежда обаче хората изцяло подценяват разпоредбите за битка с вируса, споделя педиатърът Айпер Сомер, представен от Българска телеграфна агенция.

Децата на възраст сред 8 и 12 години би трябвало да бъдат имунизирани против ковид до края на лятото, уточни Сомер, като посочи, че хората би трябвало да носят защитни маски в публичния превоз и на публични места.

Ако не бъдат взети нужните ограничения, от септември може да има доста нарастване на броя на случаите и на хоспитализациите, предизвести Сомер.

Според професор Халюк Чокуграш от Научния съвет за битка с ковид трима от четирима души, които са дали позитивен резултат за ковид, са хора, които не носят маски.

Според последните данни на министерството на опазването на здравето на Турция седмичният брой на случаите на ковид в страната се е нараснал от към 27 000 (за интервала 20-26 юни) до над 57 000 (за интервала 27 юни-3 юли). Увеличава се и броят на умрелите от COVID-19.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР