COVID-19 повлия не само на живота на хората, на икономиката,

...
COVID-19 повлия не само на живота на хората, на икономиката,
Коментари Харесай

Как COVID-19 повлия на спортните турнири?

COVID-19 повлия освен на живота на хората, на стопанската система, само че и на спорта. Турнири към този момент се организират без аудитория за да пазят спортистите от вероятно заразяване от ковид. У нас Националният щаб ограничи публиката до 250 души при спортни прояви на закрито, като се обезпечи минимално разстояние сред присъстващите от един метър или по едно седящо място сред хората. Какво се случва със спортните мероприятия по света и у нас?

Грациите остават без аудитория на Световната купа в София

Появата на първите два случая на инфектирани в София, обаче, принуди уредниците на Световната купа по художествена гимнастика да разгласят, че надпреварата, планувано от 10 до 12 април в София, ще се организира при закрити врата. „ Арена Армеец “ ще остане празна като достъп ще бъде обезпечен единствено на състезателките и техните щабове.

Световната купа в София е вторият шампионат от влиятелната верига, очакван за тази година. Преди това грациите би трябвало да вземат присъединяване на надпреварата в Пезаро, което е планувано за 3-5 април. На този стадий към момента няма изясненост дали то въобще ще се организира, поради доста по-тежката конюнктура, която е в Италия сега. Очаква се решение по проблема в околните няколко дни. Добрата вест е, че България има цялостен комплект квоти в художествената гимнастика и нашите грации могат да си разрешат да не вземат участие на шампионати до олимпиадата в края на юли.

Извадиха италианските съдии от евротурнирите

УЕФА извади италианските съдии от нарядите за мачовете от Шампионската лига и Лига Европа. Решението на европейската футболна централа е подбудено от извънредно рисковата обстановка в Ломбардия, обвързвана с ковид.

Освен отменянето на мачове или провеждането им без аудитория по трибуните може да докара до пренасяне на Европейското състезание, което би трябвало да се организира това лято. За момента обаче от УЕФА са безапелационни, че сходна последна мярка няма да бъде наложена.

Трима души от Формула 1 под карантина в Мелбърн

Един член на отбора от Формула 1 „ Макларън “ и двама от състава на „ Хаас “ са сложени под карантина поради подозрения за болест с ковид. И тримата са посочили признаци, присъщи за COVID-19. Веднага са им направени нужните проби, след което те са били сложени под карантина в хотелите си.

Засега надпреварата за Голямата премия на Австралия, което е планувано за идващия уикенд, няма да се анулира, разгласи в понеделник изпълнителният шеф на конкуренцията Андрю Уестакот. Въпреки това, сериозен проблем би станал, в случай че се окаже, че някой от тримата членове на „ Макларън “ и „ Хаас “ се окаже инфектиран с ковид поради многочислените им контакти с хора преди старта в Мелбърн.

Олимпиадата в Токио остава, най-малко към този момент

Японският министър за Олимпийските игри Сейко Хашимото дефинира възможното анулиране на Олимпиадата поради епидемията от ковид като „ немислимо “, само че въпреки всичко призна, че крайното решение ще бъде взето от Международния олимпийски комитет.

Страната е вложила 12.6 милиарда $ в организацията на Игрите, които би трябвало да се проведат от 14 юли до 9 август, само че разпространяването на COVID-19 слага под риск провеждането на най-голямото спортно събитие в света.

„ Продължаваме с подготовката на Игрите по проект и за провеждането им в плануваните дати. Преди два дни президентът на МОК Томас Бах съобщи, че нито той, нито организационният комитет обмислят анулация или отсрочване на Олимпиадата. Важно е нашето държавно управление да даде точна информация на МОК, с цел да вземат те вярното решение. Крайното решение ще бъде на МОК “, съобщи Хашимото в Народното събрание на страната. До момента в Япония са регистрирани 587 случая на инфектирани с COVID-19, както и 12 умряли от заболяването.

Двубоят Пулев – Джошуа е сигурен, ще се играе пред аудитория

Промоутърът на Антъни Джошуа - Еди Хърн разгласи, че няма заплаха дуелът на британеца с българския боксьор Кубрат Пулев за международната купа да се организира пред празни трибуни. Мачът е плануван за 20 юни на стадион „ Тотнъм Хотспър “ в Лондон, като Хърн се надява до тогава обстановката с ковид COVID-19 във Англия да бъде овладяна.

„ Боксът е неповторим във връзка с ролята на почитателите в представянето на боксьорите. Не виждам по какъв начин можем да организираме мач при закрити порти. Можете ли да си визиите по какъв начин Антъни Джошуа излиза за мача с Кубрат Пулев пред празни трибуни? Няма по какъв начин да стане. Публиката е извънредно значима за трагичния аспект на спорта, както и за това боксът да бъде ефирен артикул “, разяснява Хърн.

Засега Евро 2020 няма да се анулира, първият футболен мач е на 12 юни в Рим

Първият мач от Евро 2020 е в италианската столица Рим и би трябвало да се изиграе на 12-и юни. От европейската футболна централа отхвърлиха, че някоя футболна федерация е предложила шампионата да бъде отсрочено.

Вирусът обаче спря мачовете в някои европейски страни напълно (Италия), до момента в който други шампионати решиха да играят футболните срещи при „ закрити врата ”. Италианската Серия А е отсрочена до 3-и април, като във вторник футболният съюз на Ботуша призна, че този сезон не се знае по какъв начин ще бъде приключен.

Мачове от елита на Франция, Германия, Швейцария, Португалия и Испания пък ще бъдат планувани за друга дата или ще се играят пред празни трибуни. Във Франция единствената анулирана среща бе сред Страсбург и ПСЖ, само че бе взето решение на спортните събития да участват не повече от 1000 души. 

Родната efbet Лига също няма да дава опция на почитателите да гледат онлайн футболната игра. Очаква се част от баражите от Лигата на нациите, на които ще играе и България против Унгария, да бъдат пред закрити врата. Приятелската среща на Англия с Уелс на „ Уембли ” към този миг ще се играе по проект.  

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР