COVID-19 погуби и уважавания във Враца и в Северозапада д-р

...
COVID-19 погуби и уважавания във Враца и в Северозапада д-р
Коментари Харесай

Скръбна вест! Коронавирусът уби и уважаван лекар във Враца и Северозапада

COVID-19 погуби и уважавания във Враца и в Северозапада доктор Саид Ахмед Дауд, научи организация BulNews.
Медикът, посветил се в грижата за здравето на дребни и огромни, е умрял в петък вечерта в МБАЛ „ Христо Ботев “. Ден по-рано той е бил изместен в реанимацията на многопрофилната болница от Тубдиспенсера, където е лекуван над 10 дни. Там са му приложени всички известни и практикувани все още интервенции против COVID-19 – вливане на ремдесевир, кръвна плазма и прочие За страдание те не са дали стремежи резултат и положението му се е влошило. Наложило се е да бъде изместен и интубиран, само че и това не е помогнало, след което 56-годишният доктор е умрял.
Професионалният път на доктор Дауд в Северозапада стартира като хирург в мездренската болница. По-късно медикът с ливанско родословие работи в Спешния център във Враца.
През последните години той стана създател на поредност начинания. Първоначално проработи „ Дауд Медицински център “ с дежурен кабинет в ж.к. „ Дъбника “, където пациенти с потребност от лекарска помощ нощем и през почивните дни получаваха такава в извънработното време на персоналните лекари.
През 2018 година доктор Саид Дауд откри още един дежурен кабинет, този път в постройката на ДКЦ-1 във Враца. Там беше обособена приемна, манипулационна, стая за отмора на личния състав, даже детски ъгъл, за по-голямо улеснение на дребните пациенти.
За доктор Саид Дауд скърбят брачната половинка му, двете им дъщери, родственици, другари, сътрудници и пациенти. Запознати прецизираха, че уважаваният доктор е страдал и от онкологично заболяване на гласните връзки, последствията от което по всяка възможност в допълнение са влошили положението му.
Погребението на доктор Саид Дауд ще бъде във вторник.

Бог да го елементарни!
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР