COVID-19 няма да изчезне скоро, ще си остане при нас

...
COVID-19 няма да изчезне скоро, ще си остане при нас
Коментари Харесай

Доц. Гломб: Ковид няма да изчезне скоро

" COVID-19 няма да изчезне скоро, ще си остане при нас като другите респираторни вируси. Не бих се учудила от нова вълна. Болниците са празни, само че може да има гърмежи идните месеци. Омикрон заобикаля предшестващия имунитет. Селекцията му беше чист постепенен шанс за човечеството ". Това сподели доцент Любомира Николаева - Гломб за " Нова нюз.

Според нея коронавирусът е най-заразен сега, в преди да се разболееш и когато изпитваш най-леките признаци. " Когато дойдат затрудненията, човек към този момент не е инфектиран ", разясни тя.

Вирусологът разяснява и новия тип хепатит при децата. " Може би идва нов вирус, а може да е някой от познатите, който минава безпроблемно при 99% от популацията, само че при избран брой хора предизвиква увреждане. Ще се изследва дали е фактор и средата или от организма ", уточни медикът. 

По думите й към този момент не се постанова да се слагат под изолираност контактните лица на деца с хепатит. " Случаите са към 300 в международен мащаб. Докато не знаем какъв е причинителят на болестта, обикновените хигиенични ограничения, ще бъдат потребни ", изясни тя. И добави, че е пресилено да се съпоставят случаите на хепатит с пандемията. 

" Има повишение на броя на случаите в Алабама, който обикновено е към 1 случай на 200 000 души население. Така са открили новия тип хепатит. В Съединени американски щати има пет смъртни случая. Не бива да се подценява, само че и да не се всява суматоха ", прикани Гломб. И разкри, че е обикновено 4-5 пъти годишно дете да боледува.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР