COVID-19 ни напомня, че "всички ние сме заедно в това"

...
COVID-19 ни напомня, че "всички ние сме заедно в това"
Коментари Харесай

Дейвид Атънбъро: Пандемията показва нуждата от глобален отговор на климатичните промени

COVID-19 ни припомня, че "всички ние сме дружно в това " и светът се нуждае от световен отговор на рецесията с измененията в климата, сподели английският естественик и основател на научнопопулярно филми Дейвид Атънбъро, представен от БTA.

Атънбъро пуска нов филм за уроците, научени през 70-годишната му активност за разпространение на естествознанието по малкия екран.

Филмът "Дейвид Атънбъро: живот на нашата планета " показва неговите визии за унищожаването на околната среда и за това по какъв начин хората въпреки всичко могат да оправят нещата.

"Ако (от пандемията) е допустимо да изникне вяра, то тя може да пристигна от това, че целият свят претърпява обща опасност и открива чувството, че всички ние сме дружно в това ", сподели той. Новият филм, който включва клипове от неговата кариера, се забави поради пандемията. Премиерата му по кината ще бъде на 28 септември, а от 4 октомври ще се излъчва от платформата за видеострийминг "Нетфликс ".

"Времето за чисто национални ползи е отминало. Ако желаеме да се оправим с климатичните промени, да дадем опция за стабилно развиване и да възстановим биоразнообразието, тогава нашият метод би трябвало да е интернационализмът ", съобщи Атънбъро.

"Трябва да създадем по този начин, че да има по-голямо тъждество сред това, което страните вземат от света, и това, което връщат. По-богатите страни са взимали доста и в този момент е пристигнало времето да дават ", сподели той.

94-годишният Атънбъро съобщи през март, преди стартирането на кино лентата да бъде отсрочено, че решенията са в ръцете на младите. "Младите хора от дълго време са подценявани с аргумента, че не схващат по какъв начин работи светът. Сега нещата се обръщат ", сподели той.

Попитан дали би протестирал с деятелите от организацията "Бунт против заличаването ", Атънбъро отговори, че не поддържа нарушаването на закона, само че "вярва във всичко друго, което правят те ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР