COVID-19 може да изостри стари болести и да отключи нови,

...
COVID-19 може да изостри стари болести и да отключи нови,
Коментари Харесай

СOVID-19 може да изостри стари болести и да отключи нови

COVID-19 може да изостри остарели заболявания и да отключи нови, а Делта разновидността нападна сърдечно-съдовата система . Това оповестиха от пресслужбата на Министерството на здравеопазването (МЗ). Възможно е и да се развие миокардия , инсулт или формиране на тромби .

Статистиката демонстрира, че междинното равнище на смъртност поради сърдечно-съдови болести е малко над 30 на 100, а в България то е към 60 на 100. COVID-19 засилва образуването на тромби, а не имунизациите, показват още от пресслужбата на Министерство на здравеопазването.

COVID-19 инфекцията е причина за активизиране и на склонността към тромбообразуване . До 20 % от болните от коронавирусната зараза имат сърдечно-съдови затруднения . В немалка част от случаите точно тези затруднения са причина за гибел . Опасенията, че имунизациите могат да провокират затруднения, не се оправдаха, прибавят от Министерство на здравеопазването.

Статистиката във връзка с тежкото протичане на COVID-19 и леталния край е безапелационна и от Министерство на здравеопазването приканват хората да се имунизират.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР