COVID-19 и неговите варианти са все още с нас и

...
COVID-19 и неговите варианти са все още с нас и
Коментари Харесай

ЕК призова за ваксинация на фона на растящия брой случаи на COVID-19

COVID-19 и неговите разновидности са към момента с нас и от ден на ден циркулират в нашите общности, съобщи еврокомисарят по опазването на здравето Стела Кириакидес пред Euractiv. Тя акцентира, че нуждата от имунизация се постанова поради взаимното разпространяване на три вируса по едно и също време.

Последните данни демонстрират, че някои страни от Европейски Съюз изпитват наново повишаване на случаите на ковид. Кириакидес сподели, че в допълнение предизвикателство е взаимната циркулация и на други респираторни болести.

В Хърватия локалните медии оповестиха, че от 12 до 18 декември са регистрирани 68 смъртни случая, свързани с коронавирус. В Гърция има прогнози за 80 смъртни случая седмично, в случай че актуалните трендове продължат, до момента в който в Италия случаите на грип и коронавирус доближиха връх през последните две седмици на 2023 година

Европейският център за предварителна защита и надзор на болесттите (ECDC) заяви пред Euractiv, че възобновяването на SARS-CoV-2, както и сезонния грип и респираторния синцитиален вирус (RSV), не са непредвидени, както и взаимната циркулация на трите вируси.

„ Ваксинацията остава решителен щит против COVID-19, изключително за най-уязвимите в нашите общества. Подчертах това в писмо, изпратено до всички министри на опазването на здравето през септември по отношение на нуждата от имунизация против короанвирус и сезонен грип “, означи Кириакидес и акцентира нуждата да бъдем непрестанно бдителни и готови.
„ Имаме потребност от съответно тестване, поредност, докладване и шерване на данни. Това е единственият метод да продължим да наблюдаваме дейно разпространяването на циркулиращите вируси и техните разновидности и взаимно да се пазим “, добави тя.

Според Европейския център за предварителна защита и надзор на болесттите страните регистрират комбинация от възходящи и намаляващи трендове в интензивността на SARS-CoV-2, хоспитализациите поради коронавирус и приемането в интензивно поделение. Най-тежки са резултатите измежду хората на възраст над 65 години.

Експертите предизвестяват, че по-ясна картина на обстановката евентуално ще бъде налична през идващите няколко седмици, след коледната почивка, когато се случват доста събирания.

Някои столици към този момент обмислят въвеждането на нови ограничаващи ограничения като наложителни маски на избрани места.

Макс Гриера от Euractiv оповестява, че на среща в понеделник испанското министерство на опазването на здравето е имало конфликт с самостоятелните райони за наложителното потребление на маски в здравните центрове.

Късно нощес Министерството на здравеопазването наложи да се носят маски в здравните заведения в цялата страна от сряда.

Някои считат, че въвеждането на ограничаващи ограничения преди европейските избори може да бъде рисковано, защото може да бъде употребявано политически от крайната десница.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР