Covid-19, грип и бронхиолит ще мъчат местните жителиТройна епидемия от

...
Covid-19, грип и бронхиолит ще мъчат местните жителиТройна епидемия от
Коментари Харесай

Тройна епидемия застрашава Испания

Covid-19, грип и бронхиолит ще мъчат локалните поданици

Тройна зараза от Covid-19, грип и бронхиолит още веднъж заплашва здравната система на Испания. От тях най-тревожно на този стадий е развиването на заболеваемостта от бронхиолит, която е скочила пет път единствено за последния месец, предава

След като в продължение на две години и половина защитните ограничения против Covid-19 спираха разпространяването на грипа и бронхиолита, в този момент те се завърнаха със мощ, застрашаваща още веднъж работата на интензивните отделения в страната. Само за един месец заболеваемостта от бронхиолит се повиши от 19 до 98,5 случая на 100 000 поданици по данни на Министерството на здравеопазването. Най-засегнати са децата до 4 годишна възраст, които изпълниха педиатричните отделения поради затруднено дишане, споделя Паула Васкес, президент на Испанското сдружение за педиатрични незабавни служби.

Според нея обстановката е доста тревожна най-много поради внезапното повишаване на случаите по-рано от нормалното за сезона време. Вместо през ноември, тази година бронхиолита стартира да циркулира измежду популацията още от лятото.

Предположенията са, че пикът на заболеваемостта ще е след към две седмици. Не по-малко обезпокоителен е и темпът на повишаване на случаите на заболели от грип, като честотата им към този момент надвиши нормалните равнища за сезона в страната. За да избегнат тежки последствия, управляващите не престават да имунизират най-възрастните и уязвимите хора.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР