COVID отделението на болница “Пирогов” отвътре засне екип на БТВ.

...
COVID отделението на болница “Пирогов” отвътре засне екип на БТВ.
Коментари Харесай

Пациенти и лекари от Пирогов разказаха за борбата с COVID-19

COVID отделението на болница “Пирогов” отвътре засне екип на БТВ. В изолатора се лекуват пациенти със средно тежки случаи.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 6702
„ В бившата клиника по кардиология се намира сектора изолатор. Там са пациентите ни, които чакат резултатите от PSR пробите. Оттук вече започва т. нар. Коронавирус отделение. Стаите са разделени на мъжки и женски “, казва д-р Йозлем Кобакова, лекар-специализант по вътрешни болести в УМБАЛСМ “Н. И. Пирогов”.

Шест нови заразени деца с COVID-19, трима души още са починали

„ Когато са ме докарали тук, са казали, че не дишам, но ето, че са ме оправили. Кураж трябва да има човек, не трябва да се отчайва, особено по-младите “, разказа Емилия Личева, която е пациентка в отделението.

„ Аз съм била на операция в “Тина Киркова” за миома. Там ме оперираха и съответно там съм се заразила, оттам ме докараха с линейка. Направиха ми рентген там. На самия рентген се показа, че имам двустранна бронхопневмония. Направиха ми тест и се оказа положителен и ме преместиха тук. Имам страх, да. Загубила съм си съня, не мога да спя вечерно време “, сподели Лилия Борисова, друг пациент в “Пирогов”.

„ В началото ми беше много тежко, бях на кислород, не можех да дишам. Дори вдигането на ръката ме караше да кашлям и то до припадък, никакъв въздух не ми стигаше. И както ми обясни д-р Валериев, на който съм безкрайно благодарен, поне до 5-6-ия ден не може да се очаква да има някакво подобрение в моето състояние, в което бях. Аз имам наблюдения. Виждам хората, които го подценяват - предимно младите хора. Но като гледам сега момчето тук, което е на 30 години, и доста по-млади хора също го изкараха, никой не е застрахован, че няма да се получат усложнения “, каза Константин Александров, пациент в “Пирогов”.

„ Аз съм след нощна смяна. Продължавам до обяд, след това почивам няколко часа, като това не е винаги строго регулирано. Ако имаме прием на по-голям брой пациенти, абсолютно всички сме на линия. Тук спим, тук ядем, тук живеем 24 часа “, обясни д-р Йозлем Кобакова, лекар-специализант по Вътрешни болести в “Пирогов”.

„ Много неща съм видяла в живота си, защото ми е дълъг животът. И като почна така, най-различни събития, катаклизми, но това не бях преживявала. Ето, че и това трябваше да преживея. Една тиха война на един вирус “, заяви Емилия Личева - пациент в “Пирогов”.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 6702  Турският здравен министър: Мерките за битка с ковид ще продължат през май Турският здравен министър: Мерките за битка с ковид ще продължат през май  Евродепутатите са обезпокоени от опитите за дезинформация с ковид Евродепутатите са обезпокоени от опитите за дезинформация с ковид  Изписан е последният пациент с COVID-19 в инфекциозното поделение в Добрич Изписан е последният пациент с COVID-19 в инфекциозното поделение в Добрич
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР