Corrado държи интересно място в историята на Volkswagen. Купето с

...
Corrado държи интересно място в историята на Volkswagen. Купето с
Коментари Харесай

Как би изглеждал Volkswagen Corrado, ако се правеше на базата на Golf 8

Corrado държи забавно място в историята на Volkswagen. Купето с три порти и скица на седалките 2 + 2 размени първото Scirocco като състезателен модел с предно задвижване въз основата на Golf. Интересната за времето си кола бе направена и благодарение на експертите от Karmann.

Моделът се създава от 1988 до 1995 година Още с появяването си Corrado впечатли с дейното си задно крило, което се отваря при висока скорост за възстановяване на стабилността. VW обаче не бяха първите, които използваха електрически прибиращи се спойлери.

Lancia го направи няколко години по-рано с Thema 8.32. Интерес при Corrado беше и именит мотор, VR6, който продължава да се предлага и до през днешния ден в американската спецификация на Volkswagen Atlas. С 2.9 литра работен размер и общо 12 клапана, шестцилиндровият елемент извади 188 конски сили.

През 2008 Volkswagen размени Corrado с Mk. 3 Scirocco, само че сега нито един от тези два спортно насочени коли не е разполагаем за поръчка, защото от Волфсбург започнаха за влагат доста пари в електрификация вследствие на строгите регламенти за излъчванията.
Оригиналът  Как би изглеждал Volkswagen Corrado, в случай че се правеше въз основата на Golf 8

След абсурда Дизелгейт и като се има поради цялостното доминиране на Tesla на пазара на електрически автомобили, ново такова купе е доста ниско в листата с цели на автомобилния производител. Но един дизайнер, подвизаващ се под името Kleber Silva върна Corrado, въпреки и единствено в дигитален вид.

Той сподели по какъв начин би изглеждало именитото Corrado, в случай че се правеше през днешния ден въз основата на новия Golf 8. Дизайнерът е уловил със забележителна точност същността на оригинала. Изскачащите дръжки, двойният изпускателен накрайник и финият спойлер на капака на багажника способстват за визуализацията.

Същото може да се каже за дизайна на С-колоните и квадратното задно стъкло. Това е много забавно обрисуване, въпреки и единствено цифрово, само че в случай че Volkswagen трябваше да върне Corrado благодарение на платформата MQB, най-ефективната версия щеше да наподобява почти по този начин и да надгради идния Golf R.

Планиран да бъде показан на 4 ноември, горещият хечбек със задвижване на всички колела се чака да се появи с двулитров TSI четирицилиндров турбо мотор с повече от 300 конски сили. Говори се и за хибридизация до 400 конски сили, само че VW към момента не е удостоверил нищо в това отношение.
 Как би изглеждал Volkswagen Corrado, в случай че се правеше въз основата на Golf 8

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР